avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 6 a si m-ar interesa la cate zile de concediu am dreptul daca intrun in prenatal luna viitoare, cum le calculez?......pana in luna in care intru in prenatal sau pana in luna in care va urma sa nasc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 23 Aprilie 2011
1. In perioada in care sunteti in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) aveti CIM suspendat deci fiind o perioada nelucrata nu puteti beneficia de zile de CO pentru aceasta perioada.
2. Zilele de concediu de odihna se calculeaza impartind numarul de zile de CO din CIM la 12 si inmultind cu lunile pana la intrarea in concediu de maternitate.
3. Daca in CIM aveti 21 de zile atunci: 21/12 x 4 = 7 zile.
ellay_yon a scris:

Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 6 a si m-ar interesa la cate zile de concediu am dreptul daca intrun in prenatal luna viitoare, cum le calculez?......pana in luna in care intru in prenatal sau pana in luna in care va urma sa nasc?


Despre ce concediu vorbiti ? .... concediu de odihna - care se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata sau despre concediu de maternitate - care este de 126 zile calendaristice si se imparte in: concediu de sarcina, numit si concediu prenatal (inaintea nasterii) si concediu de lauzie, numit si concediu postnatal (dupa nastere) .
Cele 126 zile de concediu de maternitate si le distribuie fiecare femeie dupa preferinte, singura restrictie fiind ca minim 42 din cele 126 sa constituie concediu postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal, concediu prenatal BahanRomica BahanRomica Buna! Am o nelamurire cu concediul prenatal : - care este perioada de acordare a concediului prenatal ? - cu cat se plateste din salariul net ? Va ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul postnatal Lupes Fenina Lupes Fenina Care este nr. de zile de concediu prenatal si postnatal? Care sunt conditiile de acordare a acestor concedii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie ContSters193397 ContSters193397 daca sotul meu a depus dosarul pt indemnizatie care il ea el,eu mai am dreptul la concediu medical de lahuzie? (vezi toată discuția)