avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna dimineatza.Numele meu este Bogdan si am sa va relatez o scurta intamplare petrecuta ieri.Am plecat impreuna cu sotia, la cumparaturi,cu masina.Ajunsi in parcarea hypermarketului carrefur am observat o masina care parasea un loc de parcare.Am astaptat pana a iesit de pe locul de parcare apoi am semnalizat stanga si m-am incadrat pt a parca.Am observat ca la o distanta de aproximativ 3metri un barbat se postase pe acel loc si gesticula din maini.In continuare am oprit masina la aprox 50 de cm de el l-am claxonat ,moment in care el s-a apropiat de masina ,s-a urcat cu genunchii pe capota si a inceput sa mi loveasca cu pumnii parbrizul ,facandu l praf pe partea soferului.Am sunat la politie,echipajul a ajuns imediat,am mers la circa ,am dat declaratii fara sa depun si plangere penala impotriva lui. Intrebarea care v-o adresez si la care va rog sa mi raspunde ti este urmatoarea:Astazi pot sa ma duc sa i depun plangere penala in conditiile in care declaratiile s -au redactat exact cum s a intamplat evenimentul,am patru martori si declaratia am dat-o in jurul orei 17?(mentionez ca ieri am dat o la pace si mi a achitat contravaloarea parbrizului)#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:48, 24 Aprilie 2011
de fapt daca ar fi fost vreun boschetar nici ca v-ar fi pasat de el.
faptul ca si-a recunoscut vina ,s-a recuperat prejudiciul,probabil a si fost amendat pentru ce a facut,are loc de munca ,va avea referinte bune din societate ,va scapa foarte usor iar dvs va veti toca nervii.
credeti ca merita ?
Din punct de vedere legal , in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului , puteti depune plangere penala pentru distrugere de bunuri , in baza art.217 c.pen. la politia competenta teritorial locului savarsirii faptei.

Motivatia , cel putin obscurantista , este mai greu de inteles sau poate cauzele sunt altele si cam se "intrezaresc".

Va citez mai jos o definitie a visurilor , macar pentru cultura dvs generala::offtopic:

VIS visuri n. 1) Succesiune de fenomene psihice (imagini, reprezentări, idei) care se manifestă involuntar în timpul somnului (păstrându-se uneori și după trezire). Vis frumos. Vis rău. ◊ Visuri plăcute formulă de urare care se spune seara, înainte de culcare. De vis a) care atinge culmea perfecțiunii; sublim; b) ceea ce nu poate fi real; ireal. Ca prin (sau ca în) vis lipsit de claritate; puțin determinat; vag; confuz. 2) Stare a celui cuprins de gânduri și de amintiri plăcute; visare. 3) fig. Idee fantastică, irealizabilă. 4) fig. Dorință puternică; aspirație; năzuință. ◊ A-și vedea visul cu ochii a-și vedea dorința împlinită. [Pl. și vise] /<lat. visum

Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere parbriz intentionat in trafic cristi0512 cristi0512 Buna seara!In aceasta seara pe o strada din Bucuresti,m-am intersectat cu alta masina din sens opus (strada era ingusta si erau masini parcate pe sensul lui de ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere din fata blocului... VldM VldM Buna ziua, vreau sa va intreb in ce masura am dreptul de a vizualiza imaginile de pe o camera de supraveghere din blocul in care locuiesc deoarece in urma cu ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare marko marko Buna ziua.....intr-o zi mergand pe o straduta cu o viteza de aprox 40 km/h,din spatele unor masini parcate a sarit brusc un copil incercand sa traverseza pe ... (vezi toată discuția)