avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - vreau sa vand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - vreau sa vand

Buna ziua!

Iata urmatoarea problema: Suntem 4 mostenitori ai unui imobil in oras. Toti vrem sa vindem mai devreme sau mai tarziu, dar eu sunt singurul presat de timp care vrea sa vanda acum. Pot sa ii fortez pe ceilalti sa accepte vanzarea acum? Ipotetic la un pret mai mic decat am putea sa obtinem peste 3 - 4 ani?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 21:28, 24 Aprilie 2011
mb3_48900 a scris:

Unul din coproprietari nu are cum sa-si permita sa cumpere partea mea. Ar refuza.

Unul... Dar ceilalti doi?
Teoretic dvs. va puteti vinde cota parte oricui. Practic numai un coproprietar ar putea fi dispus sa cumpere cota dvs. pt ca in acest fel si-ar mari sansele de a obtine atribuirea intregului imobil la un viitor partaj.
mb3_48900 a scris:

De ce ar dura procesul? Exista vreun argument care ar putea sa fie in defavoarea mea la judecata?

Pai daca introduceti acum cererea de chemare in judecata, vi se da termen in noiembrie cel putin, apoi va dura sigur cateva termene, expertize etc.
Incercati sa ii convingeti sa vindeti impreuna sau sa va cumpere partea ( unul dintre ei).
daca aveti iesirea din indiviziune atunci puteti vinde cota dvs cui doriti.
mb3_48900 a scris:

Buna ziua!

Iata urmatoarea problema: Suntem 4 mostenitori ai unui imobil in oras. Toti vrem sa vindem mai devreme sau mai tarziu, dar eu sunt singurul presat de timp care vrea sa vanda acum. Pot sa ii fortez pe ceilalti sa accepte vanzarea acum? Ipotetic la un pret mai mic decat am putea sa obtinem peste 3 - 4 ani?

Multumesc!

Nu, nu ii puteti obliga pe ceilalti coproprietari sa vanda. Cea mai convenabila solutie e sa convingeti pe unul dintre ceilalti 3 ( ori o terta persoana) sa va cumpere partea. Daca nu vrea niciunul, alta solutie decat partajul judiciar nu este. Asa cum vi s-a mai spus si in celelalte comentarii, procesul dureaza......
Puteti incerca sa veniti impreuna cu ceilalti mostenitori si sa incercati sa va rezolvati problemele prin mediere in conformitate cu Legea 192/2006. Cu acordul de mediere obtinut, semnat de catre toti cei prezenti, dupa ce in prealabil au fost discutiile, negocierile de rigoare, puteti obtine o hotarare de expedient de la judecator fara termene, expertize, etc, etc.
Puteti sa va alegeti un mediator pe de pagina www.cmediere.ro din Tabloul mediatorilor, si puteti beneficia in primul rand de o informare gratuita, in conformitate cu legea, cu privire la procedura medierii ca apoi sa puteti decide in cunostiinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune irinamanoliu irinamanoliu Vreau sa vand o proprietate (am 6/8 din proprietate) si persoana cu 2/8 nu vrea sa vanda. Ce posibilitati am in acest caz? Multumesc! (vezi toată discuția)
Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)