avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC dupa terminarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC dupa terminarea somajului

intrebarea mea este daca pot primi somaj dupa acesti2 ani acordati pt cresterea copilului...m-am angajat in luna aug 2007.in ianuarie 2009 am ramas gravida,iar in 12.10.2009 am nascut.pe data de 1.09.2010 primesc o notificare de la sc la care lucram cum ca unitatea(aflata in insolventa)va desfinta postul meu incepand cu data de 02.09.2010 si ca mi se acorda un preaviz de 20 zile(eu fiind acasa pt cresterea copilului)..dupa care contractul imi va inceta in temeiul art 65 din legea 53/2003.in schimb in adev de la ITM Ialomita contractul meu inceteaza in baza prevederilor art 56J din legea nr 53/2003.deci nelamurirea mea e neconcordanta intre art 65 si art 56.primesc sau nu somaj?in oct 2011 se incheie acesti 2 ani acordati cresterii copilului.atat as vrea sa stiu daca mi se acorda somaj.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 24 Aprilie 2011
1. Si art.65 si art.56j din Codul muncii va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Dupa terminarea CCC va duceti la ITM si solicitati carnetul de munca, decizia de concediere si adeverinta tip pentru somaj.
Art.56 lit.j si art.65 C.mun. sunt doua temeiuri de drept diferite de incetare a c.i.m. ... primul este ultilizat in cazul incetarii c.i.m. incheiate pe durata determinata la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, iar art.65 este utilizat in cazul concedierii pentru desfiintarea postului.

Ambele articole va dau posibilitatea de a beneficia de indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire somaj nicoletabr22 nicoletabr22 Buna ziua, Pana acum 2 luni am beneficiat de somaj.M-am angajat si am intrerupt somajul. Acum angajatorul m-a anuntat ca nu mai are nevoie de mine si ca vrea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil mmalex07 mmalex07 buna ziua peste o luna mi se termina concediul crestere copil si as vrea sa intru in somaj iar firma vrea sa ma dea in somaj dar nu vrea sa desfinteze postul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)