avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... violarea corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

violarea corespondentei electronice

Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de servici.Sincer,nu stiu cum face,..dar asta se intampla de ceva timp.Nu am vrut sa creez animozitati insa acest lucru imi produce grave deservicii.Cum trebuiie sa procedez?Va multumesc
NB:Chiar aceste adrese pe yahoo sunt asa usor de spart?
Exact cum au spus ceilalti utilizatori parolele de la mail nu se sparg asa usor, chiar daca sunt schimbate intrebarile cheie.Ideea ar fi sa va faceti alta adresa de mail, pe care sa o comunicati celor de la servici, avand in vedere ca acea corespondenta este violata.
@relidaniela
Nu se mai depun de 5 ani (de la Legea 356/2006) plangeri in instanta, doar la Politie sau Parchet daca doreste.

@silviu3marian
Faceti confuzii regretabile dpv tehnic (si exces de emoticoane)
- Cookie, nu cockie
- SHA e o hashuire, nu e o encriptare
- Cand va cititi mailul, ajungeti la serverele Yahoo, deci nu va opreste vreun firewall. E cu totul altceva ca n-aveti acces la niste resurse, nu tine de firewall.

@ovidiutrusca
Nu e clar cum cititi dvs emailurile daca ea schimba parolele. Clarificati intrebarea ca sa stim ce doriti de fapt: s-o pedepsiti sau sa nu va mai citeasca mailul.
Plangerea se inregistreaza la Parchet- sectia Diicot pentru săvârşirea unor infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice, prevăzute şi pedepsite de Legea nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Este nevoie de doua exemplare ale plangerii.
Multumesc foarte mult tutror celor care mi-au raspuns;am terminat finante-conta,...daca pot sa ajut pe cineva,cu multa placere;o zi faina tuturor!
Am si eu o situatie asemanatoare cu cea descrisa aici, si anume:
Am o adresa de mail @yahoo.com iar pentru resetarea parolei aveam setate 2 adrese de mail. Una din ele este a unei foste prietene care acum abuzeaza de acest privilegiu si-mi tot reseteaza parola. Stiu ip-urile de unde s-a accesat contul meu precum si ora exacta. Pot face ceva din punct de vedere legal impotriva fostei prietene sau faptul ca eu am adaugat-o de buna voie si nesilit de nimeni acum ceva ani ca si cont alternativ ma leaga la maini? Tin sa precizez ca am dat sa sterg acel mail alternativ dar din cauza politicii Yahoo acest lucru nu se intampla decat dupa x luni - dar in acest timp ea iarasi intra (si modifica optiunea de stergere a acelei adrese) si-mi reseteaza parola, citeste mailurile fara acordul meu. Chiar la un moment dar mi-a resetat contul de facebook ce se reseta cu acea adresa de mail.

In acesta situatie pot depune vreundeva vreo plangere impotriva ei?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Furt identitate online, pot rezolva ceva? alexandru123 alexandru123 Buna ziua. O persoana de etnie roma imi stie detaliile, adica niste date despre mine cu care imi reseteaza frecvent parola la diverse conturi de mail, ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)