avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 3 luni in Romania lucrand pentru Australia + drep de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

3 luni in Romania lucrand pentru Australia + drep de sedere spatiu Schengen vs. Romania

Buna ziua,

Un cetatean australian ar dori sa vina in Romania in a doua jumatate a anului pe cca 80 de zile si in perioada aceasta sa continuie sa lucreze prin internet pentru compania australiana la care este angajat si in prezent. Restrictia de a lucra pentru persoane straine cu drept de sedere temporara ca turist se refera si la munca efectuata pentru o companie Australiana? Ar trebui sa anunte undeva ca lucreaza sau sa plateasca taxe aici in Romania? Faptul ca vine in Romania nu are legatura cu serviciul. Am inteles ca cetatenii australieni nu au nevoie de viza de sedere temporara atata timp cat aceasta sedere in Romania nu depaseste 90 de zile, timp in care nu au voie sa caute de lucru sau sa lucreze in Romania numai nu stiu daca se aplica doar pentru lucru la companii romanesti/cu sediu in Romania.

Va multumesc mult pentru ajutor.

EDIT: am gresit titlul, trebuia sa fie doar prima parte insa nu pot sa-l editez.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
BologneseSalami, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Angajare cetățean non-eu fără viza de munca Adi Ionescu Adi Ionescu Care sunt pașii de angajare a unui cetățean non-EU care se afla deja in Romania dar nu are viza deoarece Romania nu cere viza pentru țara lui de origine ... (vezi toată discuția)