avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere temporar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere temporar

Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba de un cetatean turc casatorit. Vreau sa subliniez ca nu e vorba de reuniunea familiei, ci pur si simplu de dreptul lui de a aplica pentru un permis de sedere. Daca nu poate aplica cu viza de tip C, si ii trebuie viza de lunga sedere de tip D, ca sa aplice pentru permis, stie cineva ce inseamna acea comunicare a Oficiului Roman de Imigrari,mentionata pe site-ul Oficiului de Imigrari si in ce anume consta? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:03, 14 Ianuarie 2012
Cetateanul strain nu are dreptul de a obtine obtine permisul de sedere, acesta se acorda daca ORI este de acord. Cetateanul strain are doar dreptul de a depune o asemenea cerere

Conditii pentru obtinerea permisului de sedere (activitati profesionale): [ link extern ]

Conditii pentru obtinerea permisului de sedere (munca): [ link extern ]

Conditi pentru obtinerea permisului de sedere (alte scopuri): [ link extern ]



Cetateanul turc casatorit cu cetatean roman trebuie sa aiba dreptul sa aplice pentru permis de sedere temporara. Stiu si eu prea bine ce spun site-urile MAE, ORI etc dar in momentul in care ti se spune la ORI ca cetateni turci au intrat in romania cu viza de turist , fiind casatoriti cu cetateni romani, pe de alta parte ambasada iti spune ca nu mai poate acorda viza de turist din moment ce esti casatorit, si in baza acelei vize de turist, s-a obtinut permisul de sedere temporara, poate intrebarea cea mai potrivita ar fi cat costa obtinerea unui permis de sedere, cand ceea ce se face se bate cap in cap cu legea si cu ceea ce spune si face ambasada. Tot ORI spune ca, prin viza de scurta sedere nu se poate aplica pentru permis...Ambele parti se contrazic una pe cealalta. Ce sa faci si cum s-o rezolvi?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
azra28, utilizator
Nu ati spus ca este casatorit cu un cetatean roman. In cazul acesta, solicita viza pentru reintregirea familiei si in tara cere carte de rezidenta pentru membri de familie. Nu vad unde este neintelegerea.

Cu viza de turist nu va putea cere cartea de rezidenta. ORI este singura in masura sa va spuna ce si cum, ea acorda permisele de sedere.

ambasada iti spune ca nu mai poate acorda viza de turist din moment ce esti casatorit, si in baza acelei vize de turist, s-a obtinut permisul de sedere temporara


In baza unei vize de turist nu cred ca s-a obtinut permis de sedere temporara.

Cetateanul turc nu poate avea drepturile unui membru de familie al unui stat membru UE fara sa aiba si obligatiile pe care le impune acordarea acestora – in primul rand dovada faptului ca nu a incheiat o casatorie de convenienta. Iar solicitarea unui permis de sedere temporara pentru ca ai viza turistica + esti membru de familie ar face sa zambeasca oricare lucrator ORI.

Viza turistica pentru Romania nu ii permite intrarea si in alte state membre UE, cred ca de aceea doreste permis de sedere temporara, insa nu il poate obtine pentru ca se acorda doar in scopurile enumerate de Alex_Munteanu.

Nu stiu la ce comunicare de pe site-ul ORI va referiti, insa ceea ce vi se raspunde este absolut normal. Bineinteles ca poate intra in Romania pe baza unei vize de turist chiar daca este casatorit cu o romanca: nu este obligatoriu ca odata casatorit sa ceara si permis de sedere ca membru de familie.

Personal, cred ca ati inteles gresit ce vi s-a spus de la Ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta rommanitza rommanitza buna seara! ma numesc romanitza-cine ma poate ajuta cu citeva explicatii privind obtinerea cartii de rezidenta pe 5 ani? sunt casatorita cu un marocan de 7 ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)