avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avocat din oficiu

se poate cere avocat din oficiu pe comercial ? (adica sa si obtin)

daca e slab pregatit si nu citeste dosarul, de cate ori am voie sa il schimb?

in afara de sa cer in instanta direct .... trebuie sa fac un mic dosar pt avocatul din oficiu? sau il face chiar el avand invedere ca oricum am cerut si scutire de taxa de timbru in acelasi dosar si exista deja situatia mea financiara data de administratia financiara inca de acum 1 an.

(mentionez ca mai am inca 3 procese )

la cate procese se da/are rost sa cer scutire de taxa d timbru si avocat din oficiu, daca deja am cerut la unul

familia mea nu vreau sa fie considerata familia mea financiar, ci doar eu singur sunt membru unic al unei familii separate ( stau la parinti)

exista scutire si la plata expertului contabil?

e o speta comerciala de pfa - dar care implica o profesie liberala-reglamentata

rog raspunsuri punctuale, mersi
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 21:16, 26 Aprilie 2011
nu se da avocat din oficiu in comercial
daca nu am venit peste salariu minim pe economie nu mi se da avocat din oficiu?
Pentru a se acorda APJ ca si scutire de taxa de timbru,trebuiesc intrunite mai multe conditii.Astfel, valoarea maxima ce se poate acorda ca si scutire de taxa de timbru este echivalentul a 12 salarii minime pe economie.
Ca si conditii,mentionez:
-pe perioada ultimului an de zile sa nu mai fi beneficiat de APJ
-venitul realizat raportat pe membru de familie sa fie sub 500 lei-pentru scutirea totala
- sa nu aveti bunuri in proprietate
-sa nu aveti si alte surse de venit,etc.
De asemenea, pentru a beneficia de un avocat din oficiu,cererea se va adresa Baroului,respectiv Decanului Baroului.Veti depune un dosar in care sa prezentati cu acte SITUATIA MATERIAL-FINANCIARA DIN PREZENT,SPETA IN CARE DORITI SA ANTAMATI UN COLEG DIN OFICIU,ETC.Decanul va analiza cererea si veti primi un raspuns in termen de 15 zile.
In cazul in care(putin probabil) veti avea un avocat din oficiu,renuntarea la prestatiile lui va conduce automat la pierderea definitiva a dreptului de a mai solicita un alt avocat.
Sa ne intelegem-dvs ca si justitiabil nu aveti cum in mod pragmatic,profesionist sa evaluati activitatea prestata de un avocat;daca sunteti in stare de asa ceva, nu a-ti mai avea nevoie de ajutorul unui profesionist.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
1) Ma intereseaza daca sunt copil la parinti (34 de ani) cum fac sa fiu considerat familie....ca sa nu se calculeze veniturile parintilor mei (deci legal sa fiu ok)

am solicitat scutire de taxa de timbru dar eram pe exceptie..... asta insemna ca trebuie sa o fac acum din nou, dupa un an? am mai solicitato odata - dar nu s-a judecat pe fond...., acum dupa 2 ani sunt pe fond)

2) raspunsul dvs e punctual si multumesc :)

(parte din documentatie pentru av din oficiu e necesara si pt scutirea de taxa de timbru..)

sunt liber profesionist la randul meu ( si cred ca merit sa fiu multumit de prestatia avocatului "gratuit" .. adica ... sa nu taca tot timpul.. ce spune sa spuna conform legislatiei din domeniul meu liber-profesional plus.... cod civil, etc....)

Unii avocati nici nu citesc toata legislatia din domeniul respectiv si nu o inteleg - cazul meu fiind ceva cu totul "nou" "inedit" si "ciudat"....( vorbesc chiar de avocatul platit de mine pana acum.... adica.... incropeste "ceva" - ceea ce nu e necesar un lucru rau....e stanjenitor ca nu stie, nu a citit... si se vede ca nu foloseste expresiile din domeniul meu care sunt deja "inventate" in lege, trebuie doar putina bunavointa sa lectureze. Legile sunt disparate si plictisitor de citit si inteles.

E adevarat ca si profesia de avocat e o enigma pentru mine in egala masura. (chiar si eu doar m-am uitat pe legea avocatului si am renuntat cam repede sa mai imi bat capul cu ea.)
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca nu imi pot permite un avocat? sergiu_yelow sergiu_yelow va rog sa imi scuzati ignoranta,am o intrebare simpla,pt ca nu stiu ce prevad legile din romania:in cazul in care nu imi pot permite un avocat,sau nu doresc ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o amanare? dmdc dmdc maine,la prima ora, am un proces(rezolutiune) si trebuia sa platesc taxa judiciara de timbru(1000 ron),sub sanctiunea anularii cererii.Am uitat!Ce mai pot ... (vezi toată discuția)
Ajutorul social si judiciar la ministerul justitiei, ptr solutionarea ... elena statescu elena statescu Ajutorul social si judiciar la Ministerul Justitiei, ptr solutionarea unei spete, in ce consta? (vezi toată discuția)