avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare procuror- Cand se considera a fi irevocabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare procuror- Cand se considera a fi irevocabila

Buna ziua.
Am un dosar penal la parchet eu fiind inculpatul.
A inceput urmarirea penala acum vreo 8 luni si din cate am inteles in putin timp voi avea rezultatul de la procuror.
In cazul in care voi primi SUP aceasta decizie este irevocabila?
Ce cai de atac mai are in acest caz partea care a formulat plangerea penala?
Dupa ce primesc SUP cat timp mai poate dura in caz ca cealalta parte va profita de toate caile de atac existente.
Cel mai recent răspuns: ORKLA , utilizator 19:14, 26 Aprilie 2011
Partea nemultumita solutia procurorului va putea depune plangere la prim procurorul parchetului-art. 275-278 C. pr. pen , iar daca nici solutia prim procurorului nu ii va conveni se va putea plange instantei de judecata ., in temeiul art 278 indice 1 C. pr. pen.Dupa ce primeste rezolutia de lap rocuror, partea interesata are la dispozitie 2o de zile pentru a face plangere.Termenul este de 20 de zile de la comunicare si in cazul solutionarii plangerii de catre prim procuror, dupa care se va adresa instantei( judecatoriei) .
Din cauza prescurtarii eu m-am gandit la suspendare , nu m-am gandit si la scoaterea de sub urmarirea penala ... scuze ...
Nici o problema Freeelis, puteam sa ma exprim si eu mai bine.
Multumesc mult pt raspunsuri.
Seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie ONU EMIL ONU EMIL Am depus plangere penala pentru fals si inselaciune impotriva unei persoane la Parchet,este vorba de un contract de leasing semnat in fals.Am actiiune ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiilor procurorului ruxandra11 ruxandra11 Buna ziua, Unchiul meu a depus o plangere la procuratura impotriva parintilor mei pentru tulburare de posesie. In urma cercetarilor facute de de politie, ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)