avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general combustibilul chelt nedeductibila?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

combustibilul chelt nedeductibila?

Buna seara,
vreau sa fiu sigura ca am inteles bine.
Dc sunt administratorul unei societati care a inchiriat o masina ptr a avea cu ce sa ne deplasam, chelt cu combustibilul nu mai este deductibila?
adica am venit(clasa 7)= 1000 ron
chelt(clasa 6)=500 din care 250 cu combustibilul =>profit= 500 sau 750?
impozitul pe profit este =120?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: loredana.m , utilizator 21:52, 26 Aprilie 2011
Deci cheltuiala cu combustibilul este cheltuială nedeductibilă. Seface diferenţa între venituri şi cheltuieli rezultând baza la care se calculează impozitul pe profit. La această bază se adună cheltuielile cu combustibilul.În urma adunării rezultă baza la care se calculează 16%.
Venituri - 1000RON
Cheltuieli - 500RON
Profit -500 RON
Cheltuieli nedeductibile - 250RON
Baza de calcul 16% - 750RON
Impozit pe profit - 750*16% = 120 RON
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea cheltuielilor cu combustibilul auto nedeductibile, la o microintreprindere LuminitaT LuminitaT Buna ziua, Cum inregistram impozitul de 16% pentru cheltuiala nedeductibila cu combustibilul auto? Daca inregistram in contul 635=446, cheltuiala cu impozitul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor xm xm Pentru ca nu am o pregatire in domeniu, as dori sa aflu concret ( cu exemplificare ) care modul de calcul al impozitului pe venitul microintreprinderilor. Daca ... (vezi toată discuția)
Cadouri in bani oferite copiilor minori si salariatilor leila-sema leila-sema Cf art. 21 (c) CF se pot oferi cadouri in bani copiilor minori si salariatilor in limita unei cote de 2% aplicata asupra fondului de salarii . Respectand ... (vezi toată discuția)