avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitarea cheltuielilor cu combustibilul auto ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitarea cheltuielilor cu combustibilul auto nedeductibile, la o microintreprindere

Buna ziua,
Cum inregistram impozitul de 16% pentru cheltuiala nedeductibila cu combustibilul auto? Daca inregistram in contul 635=446, cheltuiala cu impozitul este considerata deductibila sau nedeductibila?Multumesc!Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Floarea Sandru , Contabil 12:17, 18 Martie 2015
Daca societatea indeplineste criteriile pentru a fi incadrata ca microintreprindere, plateste impozitul de 3 %(deocamdata) asupra veniturilor prevazute la art.112^7 Cod Fiscal.
Deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul intervine in calculul impozitului pe profit, adica nu influenteaza impozitul datorat ca microintreprindere.
Insa evidenta cheltuielilor nedeductibile este necesara pentru eventuala incadrare ulterioara a societatii la plata impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in ctb a rovinietei kristinikk kristinikk Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu inregistrarile contabile pentru achizitia unei roviniete, in situatia in care societatea se incadreaza in situatia ... (vezi toată discuția)
Combustibilul chelt nedeductibila? loredana.m loredana.m Buna seara, vreau sa fiu sigura ca am inteles bine. Dc sunt administratorul unei societati care a inchiriat o masina ptr a avea cu ce sa ne deplasam, chelt ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende microintreprindere laviluca laviluca Buna ziua, Societatea comerciala la care sunt asociat unic, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, detine un autoturism a carui cheltuiala ... (vezi toată discuția)