Buna ziua!
Va rog din suflet sa ma ajutati pt ca sunt intr-o mare incurcatura!
Vreau sa stiu daca se mai poate face ceva in situatia mea!
Locuiesc impreuna cu prietenul meu!
Ne cunoastem de 8 ani, locuim impreuna de 8 luni.
Am facut imprumut la banca inainte sa ma mut cu el, dupa ce ne-am mutat, cu banii am luat o masina care il necesita pe el ca proprietar , masina fiind destinata sa intre pe taxi-iar asta presupune anumite reguli, printre care si persoana care este inscrisa pe lista cu cereri pt taximetristi independenti sa fie proprietari..., iar cu banii pe care ii facea sa intretina familia....zic familia pt ca pusasem deja nunta si ne si doream un copil.
Dupa ce avazut masina pe numele lui, a inceput sa se comporte urat cu mine si cu familia mea, ne certam zilnic, nimic nu mai este ca inainte.
In cazul in care doresc sa ma despart de el...nunta e programata peste 2 luni...pot sa demonstrez in vreun fel ca masina a fost cumparata cu banii mei si sa o recuperez ????...mentionez ca imprumutul este pe numele meu, iar ratele acum le plateste el.
Stiu ca poate vi se pare o prostie dar tare mult imi doream sa ma asez la casa mea si credeam ca el e alesul...i-a pacalit pe toti din familia mea cu vorbele lui....
Va implor raspundeti-mi!
E bine sa priviti si partea buna caci exista si o parte buna.Revenind,aveti grijja totusi ca masina sa ramana in patrimoniul lui,in caz contrar ma tem ca nu mai aveti ce executa.Cu stima.
Buna ziua!
Da, ii puteti recupera.
Proba o puteti face cu inscrisuri (contractul de credit si graficul de rambursare) si cu martori.
Spuneti insa ca ratele le plateste el. Acele rate care sunt platite de el, nu le puteti cere.
Ii puteti solicita restituirea sumei pe care i-ati dat-o sa cumpere masina, suma din care se va scade ratele pe care el le-a platit deja.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Daca el achita ratele pana la sfarsit nu ati avea probleme.
Ma tem totusi ca la un moment dat nu va mai achita ratele si aunci vor incepe problemele.
Incep sa cred ca l-ati imprumutat cu acesti bani.
In acest caz va trebui sa dovediti imprumutul si veti avea probleme legate de probatiune.Procesul poate fi complicat dar daca el este de buna-credinta veti obtine o hotarare judecatoreasca favorabila.
Sanse aveti dar va trebui sa aveti si putin noroc.
Va trebui stabilit strict raportul juridic existent intre dvs si el inainte de deschiderea procesului.Spre exemplu, donatie sau imprumut.