avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale scrisoare comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

scrisoare comerciala

Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un model de scrisoare pentru urmatoarea speta:
In urma unor contracte comerciale, partenerii de afaceri au ramas restanti de aproximativ un an cu sume de bani cuprinse intre 45.000-100.000 ron. In urma discutiilor telefonice purtate cu acestia, au promis ca vor actiona pentru redresarea situatiei, dar pana in acest moment, nu s-a trimis nicio suma restanta. As dori sa procedez legal, sens in care doresc sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire, iar ulterior, functie de situatie sa intocmesc un proces verbal de conciliere directa.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 12:12, 27 Aprilie 2011
Este posibil ca neplatind pana acum sa nu plateasca nici in urma scrisorilor pe care le veti transmite. Puteti apela si la procedura medierii, in conformitate cu legea 202/2010(L. Micii Reforme) care spune ca: ,,Art. 720 ind. 1. - În procesele şi cererile în materie comercială evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare
în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului fie prin
mediere
, fie prin conciliere directă."
Ce ati castiga prin asta? 2 lucruri: 1. Ati indeplini procedura prealabila necesara actionarii in instanta, 2. Daca se va ajunge la un Acord de Mediere, in sensul esalanarii platilor, etc, etc. Acordul de mediere poate fi investit cu formula executorie...
Puteti apela la INFORMAREA GRATUITA in cond. legii si apoi sa actionati in consecinta. Mediatorul ii poate chema direct la mediere fara sa mai fie nevoie de acele scrisori, iar un mediator autorizat il puteti gasi pe paginile www.cmediere.ro in Tabloul mediatorilor.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)
Problema in a da in judecata banca boeriub boeriub Buna seara, am o problema pe care sper sa o putem rezolva aici. O firma ia un credit de la o banca si achita ratele fara probleme pana la un anumit moment cand ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)