avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pers.fizica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pers.fizica

Stie cineva ce posibilitati sunt ca sa anjajez ca persoana fizica, o menajera cu carte de munca, adica sa-i platesc toate darile ca sa aibe si ea mai tarziu o pensie si ajutor de sanatate.Terebuie sa-i fac contract de munca inregistrat la camera de munca? ii deschid un cont din care sa vars darile catre stat? cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 27 Aprilie 2011
Buna ziua,

dpdv teoretic: prin Codul Muncii - Art. 14 În sensul prezentului cod, prin angajator se întelege persoana fizica sau juridica ce poate, potrivit legii, sa angajeze forta de munca pe baza de contract individual de munca. Persoana fizica poate încheia contracte individuale de munca, în calitate de angajator, din momentul dobândirii capacitatii de exercitiu.
insa desi au tot anuntat acum cca 2 ani ca se va legifera si clarifica acest tip raport - cu ref. la angajare persoana fizica pentru menaj si pt mult-amintitele bone - din cunostintele mele, institutiile abilitate nu au inca un raspuns ref procedura de angajare.
Incercati cu un telefon direct la ITM Bucuresti - tell Relatii de Munca: 331.76.98.
Succes!
1. Faceti un CIM la fel ca orice angajator si, tot asa, platiti impozitul si contributiile pe destinatii legale.
2. De asemenea trebuie sa inregistrati CIM in Registrul electronic (Revisal).
2. Luati legatura cu ITM sa va ajute cum sa procedati.

luminita_plesca a scris:

.....
Incercati cu un telefon direct la ITM Bucuresti - tell Relatii de Munca: 331.76.98.
Succes!



Si daca nu este din Bucuresti ? ....

@ narcisa iliescu
Procedura este simpla :
1. Se incheie c.i.m. in doua exemplare
2. Acesta se inregistreaza si se transmite prin REVISAL la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
Pentru a evita deplasarea la ITM pentru depunerea REVISAl-ului se poate obtine de la aceasta institutie o parola si un user pentru transmiterea online a REVISAL-ului.
3. Se intocmesc state de plata si se platesc contributiile aferente acelui salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare societate la itm bucuresti carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Unde se inregistreaza acum o societate la ITM - la primul CIM - evident, la mezanin, de unde se obtine parola pt. Revisal sau in alta parte ? N ... (vezi toată discuția)
Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)
Depunere revisal cu intarziere magdutza80 magdutza80 Buna ziua. Am o mare problema. Vineri a trebuit sa fac 2 contracte de munca la o firma care nu avea parola de revisal. Le-am facut tarziu, pe la ora 14 cand ... (vezi toată discuția)