Se pot lua in considerare la stabilirea stagiului de cotizare la somaj 3 luni in care salariatul nu are toate zilele lucrate (ii lipsesc 4, 8, respectiv 10 zile in care a fost in concediu fara plata)? In ultimele 24 luni nu are decat 12 luni lucrate, dintre care cele 3 incomplete. In legea 76/2002 nu am gasit specificat ca trebuie ca cele 12 luni sa fie complete. Ma mai gandesc la o solutie: sa lucreze inca o luna, astfel sa compenseze cele 22 zile lipsa.
Salariatul trebuie sa aiba un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Daca nu indeplineste aceasta conditie , atunci nu va beneficia de indemnizatia pentru somaj.
Prin urmare, daca ii lipsesc 22 de zile pentru a avea stagiu minim de 12 luni, atunci puteti sa-l lasati sa mai lucreze o luna si dupa care sa-i incetati c.i.m. pentru motive neimputabile acestuia.
Somaj
iuliana moraru
Buna ziua! Imi puteti spune daca o persoana e angajata din august 2007 si in lunile decembrie 2010, ianuarie si februarie 2011 a fost in concediu fara plata, ... (vezi toată discuția)
Preaviz
tatianab70
buna ziua!poate imi da si mie cineva un raspuns
sunt in preaviz de astazi de 30 zile calendaristice si contractul mi se va incheia cu artic.65 alin.1si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj
geniu
bunaziua as avea o intrebare daca mamei mele i s-a desfintat contractul de munca si este in preaviz poate beneficia de somaj timp de un an
o alta intrebare ... (vezi toată discuția)