avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilele libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilele libere

a doua zi de paste , luni, se plateste?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:59, 27 Aprilie 2011
E zi libera prin lege, daca s-a lucrat se plateste ca suplimentara.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
Popa Adrian, Contabil
nu s -a lucrat
Daca nu s-a lucrat de ce intrebati daca se plateste?
stiam ca exista si zile libere platite....
1. Conform Codului muncii, art.119, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite, dupa efectuarea acesteia.
2. Adica se efectueaza munca suplimentara si apoi i se da liber si i se si plateste, in acelasi timp, in conditiile legii.
3. Ce ati spus dvs. nu are legatura cu ce spune Codul muncii. Dvs. ati inteles ca se plateste o zi libera numai pentru ca este libera?

Alte discuții în legătură

Zile libere legale felisana felisana Am si eu o intrebare? pana la urma luna aprilie cate zile lucratoare are? 22? doar data de 20 este zi libera legala? ati auzit cumva ca si data in care cad ... (vezi toată discuția)
Rusaliile- zi libera?...ce spune literatura de specialitate emilly.popescu emilly.popescu Dragii mei, Va solicit ajutorul in a ma lamuri si pe mine daca ziua de Rusalii - fiind declarata Zi Nationala ca si 1 Mai, 1 Decembie etc. poate fi ... (vezi toată discuția)
Zilele libere Alex58 Alex58 As vrea sa stiu daca zilele libere decretate de stat se platesc de catre angajator sau nu,caci in codul munci nu zice nimic de plata. (vezi toată discuția)