avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilele libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilele libere

a doua zi de paste , luni, se plateste?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:59, 27 Aprilie 2011
Buna ziua,

Pot fi si zile libere platite, insa pentru evenimente familie sau zile libere platite stabilite de companie prin contractul colectiv de munca adoptat (expl ziua firmei).
Codul Muncii : În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ în durata concediului de odihna. Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Toate zilele libere decretate astfel prin lege nu se lucreaza, SI se platesc, in sensul ca sunt zile libere platite.
Astfel, pentru luni, a doua zi de Pasti, salariatul nu va veni la lucru, si va primi salariul. Plata pentru ziua respectiva nu se va reduce din salariul omului.

Sunt astfel de zile libere platite:
- 1 şi 2 ianuarie;
- prima şi a doua zi de Paşti;
- 1 mai;
- prima şi a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima şi a doua zi de Crăciun;

Daca in zilele respective se lucreaza, atunci au alt regim, cel explicat de dl. valeriu Tudor mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale felisana felisana Am si eu o intrebare? pana la urma luna aprilie cate zile lucratoare are? 22? doar data de 20 este zi libera legala? ati auzit cumva ca si data in care cad ... (vezi toată discuția)
Rusaliile- zi libera?...ce spune literatura de specialitate emilly.popescu emilly.popescu Dragii mei, Va solicit ajutorul in a ma lamuri si pe mine daca ziua de Rusalii - fiind declarata Zi Nationala ca si 1 Mai, 1 Decembie etc. poate fi ... (vezi toată discuția)
Zilele libere Alex58 Alex58 As vrea sa stiu daca zilele libere decretate de stat se platesc de catre angajator sau nu,caci in codul munci nu zice nimic de plata. (vezi toată discuția)