avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revizuirea unei hotarari definitive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revizuirea unei hotarari definitive

Ce conditii sunt, ce se poate obtine in urma revizuirii?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:13, 27 Aprilie 2011
Dacă instanţa încuviinţează cererea de revizuire, ea va schimba, în tot sau în parte, hotărârea atacată, iar în cazul hotărârilor definitive potrivnice va anula cea din urmă hotărâre. Se va face arătare de hotărârea dată în revizuire, în josul originalului hotărârii revizuite (art.327 C.proc.civ.) .
Situatiile in care se poate face revizuirea unei hotarari definitive sant cele prevazute in art. 322 alin. 1 pct. 1-10 Cod. pr. civila. Daca se admite cererea de revizuire, instanta poate schimba in tot sau in parte hotararea atacata.
mai intai se va discuta asupra admisibilitatii cererii si daca va fi admisa in principiu se va discuta pe fondul cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire? valyyc valyyc Buna ziua! In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti eugen82 eugen82 Intr-un dosar cu trei reclamanti, acestia au solicitat paratei pretentii, aceeasi suma datorata fiecaruia in parte si avand ca temei fapta ilicita a ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire - motive, etc. claudiu84 claudiu84 Daca formulezi o cerere de revizuire in care sunt invocate motivele mentionate la pct.1, 2 art.322 Codpr.civ dar si pct.7 al aceluiasi articol, ce soliciti: ... (vezi toată discuția)