Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, daca pot suspenda activitatea unei firme incepand de 31.03.2011 depunand actele la Registru in luna mai?
Din cauza faptului ca aveam declaratie model 3 scrisa in original (dar era semnata in original) nu am putut depune actele in martie. Administratorul nu este in tara si se para ca voi primi actele abia in mai.
Trebuie sa vedeti la registru, pentru ca in mod normal, suspendarea se face cu data mentionata in hotarare, pe de alta parte si legea spune ca in termen de 15 zile de la data hotararii sunteti obligat sa depuneti mentiunea la registru. Ca nu nu prea s-a tinut cont de asa ceva, asta este alta discutie...Ramane doar de incercat, cum este legal v-am scris mai sus.
Am inteles. Ramane sa apelez la bunatatea referentilor. Aveam declaratie model trei completata de mine, scanata trimisa pe mail, printata si semnata original, dar nu au dorit a o ia in considerare pentru ca nu era scrisa cu pixul.....desi semnatura era in original....
Nu toate registrele practica aceeasi modalitate de lucru, desi ar trebui sa fie o practica unitara. Va pot arata incheierile din Bucuresti, unde registrul respecta data trecuta in hot. ad. gen. E foarte adevarat ca la ceea ce am vazut eu, nici nu erau diferente de jumatati de an intre data hotararii si data depunerii la registrul comertului.