avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am centrala pe gaz si sunt pus sa platesc caldura din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am centrala pe gaz si sunt pus sa platesc caldura din subsol, pe ce baza?

Incepand cu luna aceasta sunt plus sa platesc caldura degajata de tevile ce tranziteaza apartamentul si cea care se pierde in subsol. Astfel mi s-a marit cota parte indiviza de la 3.28 la 5.50. Totodata platesc mai mult cu 10 lei renumeratia administratorului caci renumeratia se raporteaza tot la cota indiviza.
Imi puteti spune va rog care este ordinul/legea precum si algoritmul de calcul conform caruia mi-a crescut cota indiviza. Blocul nu are repartitoare.

Atasat si imagini cu tabelul de cheltuieli:
[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:29, 6 Mai 2011
Legat de tevile comune care trec prin apartamentul dumneavoastra, puteti sa le izolati pentru a nu va mai spune ca beneficiati de aceea caldura.
Tocmai am sunat la FALT si se pare ca e cam abuz. Adica mi s-a zis ca exista un procent de minim 20% din pretul caldurii care se poate stabilii de adunarea generala(nu am participat la ultima adunare insa nu cred ca au discutat de procente) si care se repartizeaza apoi conform cotelor indivize.
Intrebare: am uitat sa intreb care e numarul ordinului/legea, stiti cumva?
george_neagu a scris:

Legat de tevile comune care trec prin apartamentul dumneavoastra, puteti sa le izolati pentru a nu va mai spune ca beneficiati de aceea caldura.


Da insa exista vreo lege sau ordin care sa ma scuteasca de aceasta plata dc le izolez. Dc da care?
Ordinul ANRSC nr.343/2010 , dar nu sunteti scutit de plata caldurii din subsol si din spatiile comune , despre tevile din apartament nu stiu daca e valabila chestia cu izolatia .
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
elenazan, utilizator
elenazan a scris:

Ordinul ANRSC nr.343/2010 , dar nu sunteti scutit de plata caldurii din subsol si din spatiile comune , despre tevile din apartament nu stiu daca e valabila chestia cu izalatia .

343/2010 se refera la blocurile in care exista repartitoare iar in cel unde stau nu exista deci nu se aplica.

Alte discuții în legătură

Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza partea comuna din caldura? zamcanuvictoria zamcanuvictoria Revin la discutia legata de repartitoarele de costuri .Nu sunt multumita de interventiile gasite pe forum legate de acest subiect si as dori sa-l dezvoltam ... (vezi toată discuția)