avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am centrala pe gaz si sunt pus sa platesc caldura din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am centrala pe gaz si sunt pus sa platesc caldura din subsol, pe ce baza?

Incepand cu luna aceasta sunt plus sa platesc caldura degajata de tevile ce tranziteaza apartamentul si cea care se pierde in subsol. Astfel mi s-a marit cota parte indiviza de la 3.28 la 5.50. Totodata platesc mai mult cu 10 lei renumeratia administratorului caci renumeratia se raporteaza tot la cota indiviza.
Imi puteti spune va rog care este ordinul/legea precum si algoritmul de calcul conform caruia mi-a crescut cota indiviza. Blocul nu are repartitoare.

Atasat si imagini cu tabelul de cheltuieli:
[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:29, 6 Mai 2011
De unde stii ca cel care locuieste la parter nu a avut temperatura de 24 grade Celsius in casa iar la subsol au fost 11- 12 grade Celsius a.i. transferul termic sa se fi facut dinspre apartament spre subsol(deci celalti proprietari sunt buni de plata?:O).
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
johnpescar, utilizator
Cine a fost primu oul sau gaina?
Eu zic ca problema pleaca de la sistemul CET care are tevi neizolate cum trebuie sau sa se dea o lege care sa permita locatorilor cu si fara centrale sa plateasca izolarea tevilor astfel incat sa nu mai fie obligati cei fara centrale sa plateasca pierderile.
@doncristiano
Nu am vrut sa va fac aceasta sugestie, dar e bine sa mai ajunga omul si la o concluzie logica singur. Puteti merge la presedinte si comitet si la admin, ale caror atributii includ si propunerea si realizarea de imbunatatiri ale proprietatii comune pentru sporirea gradului de confort si a coeficientului termic al cladirilor.
Astfel se poate face o investitie, ramane de vazut cat de costisitoare, pentru izolarea eficienta a acelor tevi. Astfel nu ar trebui sa mai fie pierderi de transport in subsolul repectiv. Cine ar trebui sa plateasca si cine nu nici nu mai vreau sa ma pronunt.

@johnpescar, nu ma contrazic cu nimeni, doar ofer observatii legate de asoc mea: subsol unde nu exista niciun fel de teava de incalzire, complex nou doar cu CT individuale ... pe iarna temp constanta in subsol 18 grade, deci imi este greu sa cred ca intr-un subsol unde tevile degaja caldura temperatura ar putea fi mai mica de cea unde nu exista nici o sursa
Totul este posibil, sunt diferite situatiile si deaceea nu se poate formula o regula general valabila.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza partea comuna din caldura? zamcanuvictoria zamcanuvictoria Revin la discutia legata de repartitoarele de costuri .Nu sunt multumita de interventiile gasite pe forum legate de acest subiect si as dori sa-l dezvoltam ... (vezi toată discuția)