avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... oug 8/2004
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

oug 8/2004

Buna ziua!
O cunostinta a locuit cu chirie impreuna cu mama sa intr-un imobil al primariei. Titular al contractului de inchiriere era mama acestiua.
In anul 1999 in anexa actului aditional la contractul de inchiriere doamna nu l-a mai trecut in spatiu si pe fiul ei, desi in cartea de identitate acesta are domiciliul la adresa din contract. In 2004 s-a prelungit durata contractului cu inca 5 ani, in baza OUG 8 /2004.
In 20.06.2008 mama acestiua a decedat iar fiul sau ar dori sa preia contractul de inchiriere.Ce sanse are?

Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 04:24, 28 Iunie 2008
In conformitate cu art. 27 din Legea nr. 114/1996, in cazul decesului titularului contractului de inchiriere acesta urmeaza a fi preluat ( printre alte persoane indreptatite) si de descendenti. Deci fiul poate prelua contractul de inchiriere urmind a notifica acest lucru locatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatii juridice ContSters205948 ContSters205948 LOCUIESC din anul 1959 intr-u imobil proprietatea CONSILIULUI LOCAL,impreuna cu parintii si un frate mai mic.IN anul 2006 a decedat si mama mea in aceea ... (vezi toată discuția)
Apartament cu chirie de la stat nairam63 nairam63 Cu putin timp in urma parintii mei au decedat. Au locuit in Bucuresti intr-un apartament luat cu chirie de la Administratia Fondului Imobiliar (fostul ICRAL). ... (vezi toată discuția)
Mostenire contract de inchiriere imobil de la stat andract andract Buna! In urma cu putin timp unchiul meu a decedat. El locuia intr-un imobil inchiriat de la stat. M-ar interesa daca am dreptul de a mosteni acest contract sau ... (vezi toată discuția)