avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit firma paradis fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit firma paradis fiscal

Intentionez sa infiintez o firma intr-un paradis fiscal (firma offshore).

Intrebarea mea: daca platesc impozit in tara respectiva (paradisul fiscal) va mai trebui sa platesc impozit si in Romania daca intra banii pe contul meu personal?

Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 16:38, 7 Mai 2011
depinde de rezidenta firmei. orice sume de bani incasate pe contul personal trebuie declarate la fisc daca sunt venituri (conform CF) si platit impozit.

de exemplu, daca le primiti ca si imprumut ele nu sunt impozabile. consultati un avocat care se pricepe la fiscalitate, exista moduri de a ocoli plata impozitelor sau de a le diminua, cu respectarea integrala a legii.
I. Daca intre Romania si statul respectiv exista conventie de evitare a dublei impuneri (ceea ce nu prea cred, avand in vedere ca zona este off-shore), impozitul se plateste astfel:
- daca impozitul platit in strainatate este mai mare decat impozitul pe care l-ati fi platit in Romania, nu mai platiti impozit in Romania;
- daca impozitul platit in strainatate este mai mic decat impozitul pe care l-ati fi platit in Romania, platiti in Romania diferenta de impozit.
Si intr-un caz si in celalalt, trebuie sa dovediti plata efectiva a impozitului in strainatate.

II. Daca intre Romania si statul respectiv nu exista conventie de evitare a dublei impuneri, platiti si in Romania impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Off-shore ciubotariualin ciubotariualin Buna ziua, As dori sa infiintez un off-shore intr-un \"paradis fiscal, si se pare ca exista companii in Romania care se ocupa de asa ceva (infiintare ... (vezi toată discuția)
Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, plati raduma raduma Recent am citit despre firme offshore si am cateva intrebari: 1. Cum poti adunce banii legal in tara? 2. Este legal sa nu platesti impozit in Romania daca ... (vezi toată discuția)