avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie intretinere in urma unui accident auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie intretinere in urma unui accident auto

Buna ziua,

In cazul unei cereri de majorare a cuantumului pensiei de intretinere datorate in urma unui accident auto, care este suma maxima ce se poate obtine, in conditiile in care debitorul are un venit lunar din agricultura de 60 de lei?

Multumesc!:vishenka:
Cel mai recent răspuns: feel , utilizator 21:09, 29 Aprilie 2011
va imaginati si dvs ca sansele sa fie admisa cererea de majorare sunt minime avand in vedere venitul extrem de mic al persoanei care e obligata la plata acestei pensii.
Cand s-a pronuntat instanta, mai sunteti in termenul cailor de atac?
Regula era:

Firma de asigurari unde a fost incheiata asigurarea RCA pentru masina IMPLICATA IN ACCIDENT , potrivit legii nr.136/1995 si a ordinului CSA in aplicarea art.53 din legea amintita, suporta, toate cheltuielile de spitalizare, medicatie, ingrijiri, etc. ( daune materiale) precum si daunele morale pretinse de virctime si admise de instanta.
Nu stim ce s-a cerut ,iar acum e o incercare fara succes, dat fiind venitul....

Va multumesc pt raspunsuri!

Din pacate accidentul e din anii 80 si nu se poate vorbi de RCA.

Ma gandeam ca totusi se va lua in considerare venitul minim pe economie care acum e 700 de lei.

In prezent pensia de intretinere e de 33 de lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
feel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto super1 super1 de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi ... (vezi toată discuția)
Polita rca ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Am si eu o nelamurire privind polita rca,In cazul producerii unui accident de circ cu vatamare corp. care necesita pt. ingrijiri peste 15 zile,prin ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)