avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Solicitare date strict personale - comert online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Solicitare date strict personale - comert online

Buna seara,as dori sa aduc in discutie urmatoarea problema:
Am primit un email de publicitate de la o firma care comercializeaza produse cosmetice,banuiesc,deoarece nu era mentionat in mod clar,doar am dedus din continutul textului.Pentru a intra in posesia unui catalog de produse trebuie sa te inregistrezi,nimic iesit din comun pana acum,doar ca formularul de inregistrare este cel putin ciudat,de ce? In formular dupa nume si prenume apare cu completare "obligatorie" CNP-ul ??? ,apoi CI - Serie si numar ??? ,apoi celelalte rubrici cu adresa,adresa de email,nr.de telefon ,care sunt intradevar obligatorii,altfel nu se pot livra produsele cerute . Mentionez ca ,bineinteles, nu am facut inscrierea,dar am trimis un email in care am intrebat cum se poate sa ceara asa ceva.Stiti ce mi-au raspuns : "CNP-ul si adresa de mail sunt chei de identificare in soft."Eu am intrebat de datele cartii de identitate nu de adresa de email. As dori sa stiu daca o firma care face comert pe internet are dreptul sa ceara aceste date strict personale (CNP ;CI). Multumesc,va doresc o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:59, 29 Aprilie 2011
Nu cred ca este normal sa dai oricui CNPul.se pot face suficiente infractiuni..probabil
un catalog de produse s-ar trimite prin posta. sunt necesare date privind numele complet si adresa , nimic mai mult.
habar n-am la ce ii duce mintea sa le foloseasca, dar datele din buletin (serie, nr, cnp) nu se transmit prin internet, oricui le cere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur produse în vederea gdpr mariustz mariustz Bună ziua, Am comandat online niște piese auto, ideea e ca firma mi.a băgat pe gat niste produse care costau mai mult și deși am sunat odată și am ... (vezi toată discuția)
Date personale - legal sa mi se ceara copie act de identitate pentru a aplica, online, pentru un loc de munca? mikky_9 mikky_9 Am aplicat pe internet la un job care consta in completarea de sondaje online.Dupa un timp m-a sunat cineva de la compania respectiva si mi-a dat niste ... (vezi toată discuția)
Interprindere familiala bobams bobams ce trebuie sa fac ca interprindere familiala sa practic comertul on-line? sa introduc cos caen pt comert online? sa pun pe home page un link catre adresa ... (vezi toată discuția)