avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Date personale - legal sa mi se ceara copie act de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Date personale - legal sa mi se ceara copie act de identitate pentru a aplica, online, pentru un loc de munca?

Am aplicat pe internet la un job care consta in completarea de sondaje online.Dupa un timp m-a sunat cineva de la compania respectiva si mi-a dat niste amanunte despre job.Aastazi am primit de la ei un email cu un formular de completat cu date personale inclusiv CNP,mi-au spus sa scanez Cartea de identitate si sa o trimit impreuna cu formularul semnat in original deoarece pe baza lor se elaboreaza contractul de colaborare.Intrebarea mea este:daca trimit datele personale risc sau nu sa am anumite probleme din partea lor sau a unei terte parti care imi poate lua datele de pe internet?
Cel mai recent răspuns: mikky_9 , utilizator 09:52, 20 Februarie 2012
Nu va faceti probleme, este normal sa va ceara copie dupa CI ca sa completeze contractul de colaborare - fara contract nu va pot plati.
Firma nu o sa va puna datele pe internet, nu au voie sa faca asta.
va multumesc!
Am completat datele,s-a generat contractul.Nu are clauza de confidentialitate,spune ca aceasta e tacita,se subintelege.Sondajele trebuie sa le completez eu,e vorba despre obiceiuri de consum si stil de viata!Nu e cam riscant sa afle asa multe date despre mine?Vreau o parere avizata!multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur produse în vederea gdpr mariustz mariustz Bună ziua, Am comandat online niște piese auto, ideea e ca firma mi.a băgat pe gat niste produse care costau mai mult și deși am sunat odată și am ... (vezi toată discuția)
Solicitare date strict personale - comert online richesmay richesmay Buna seara,as dori sa aduc in discutie urmatoarea problema: Am primit un email de publicitate de la o firma care comercializeaza produse ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate MariaDr MariaDr Ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate a fost cu cativa ani in urma( asigurat nu in baza unui contract de munca, ... (vezi toată discuția)