avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort culpa comuna

buna ziua,
sotia mea a depus actele de divort din culpa comuna. Pe instiintarea de divort e trecut la probatoriu ancheta sociala,( avem un copil impreuna) martor, inscrisuri
Eu fiind de acord cu divortul am depus o intampinare la judecatorie in care am specificat ca sunt de acord cu divortul si cu plata unei sume de 400 ron ca si pensie alimentara suma pe acre am stabilit-o de comun acord , in acest scop intampinarea a fost semnata si de catre sotia mea.
intrebarea este:
la proces mai este necesar martor? va intreb deoarece este foarte important pt mine sa se termine acest divort la prima infatisare asa cum m-a asigurat avocatul ei, eu neavand avocat din lipsa de fonduri.
imi este frica sa nu se tregiverseze procesul si sa ni se mai dae un termen.
credeti ca este oportun sa chem un martor?ca si masura de siguranta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marinescucorneliu , utilizator 21:15, 28 Aprilie 2011
daca se face ancheta sociala pana la termen, daca se audiaza minorul in camera de consiliu pana atunci (daca are 10 ani impliniti), veti divorta la primul termen, altfel mai dureaza un pic.
Daca tot doriti sa se termine asa repede si daca vedeti ca va mai da inca un termen puteti apela la mediere in conformitate cu legea 192/2006:
Dispozitii speciale privind conflictele de familie
ART. 64
(1) Pot fi rezolvate prin mediere neîntelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la întretinerea copiilor, precum si orice alte neîntelegeri care apar în raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Întelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
ART. 65
Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va încuraja parintii sa se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia în fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.
ART. 66
(1) Înainte de încheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii, mediatorul va depune toate diligentele pentru a verifica daca între parti exista o relatie abuziva ori violenta, iar efectele unei astfel de situatii sunt de natura sa influenteze medierea si va decide daca, în asemenea circumstante, solutionarea prin mediere este potrivita. Dispozitiile art. 54 sunt
aplicabile în mod corespunzator.
(2) Daca, în cursul medierii, mediatorul ia cunostinta de existenta unor fapte ce pun în pericol cresterea sau dezvoltarea normala a copilului ori prejudiciaza grav interesul superior al acestuia, este obligat sa sesizeze autoritatea competenta.
Astfel ca in urma incheierii unui Acord de mediere depus in instanta, instanta va pronunta sentinta in conformitate cu intelegerea d-voastra din acord fara termene, fara martori, etc.
Totodata, prin mediere se poate solutiona si partajul, putand beneficia astfel de
ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
Puteti apela gratuit la o sedinta de informare cu privire la mediere facuta de un mediator autorizat in cond. legii 192/2006 (www.cmediere.ro Tabloul mediatorilor) si apoi sa decideti in consecinta.
ancheta sociala este facuta deoarece procesul a fost deschis acum un an si a fost suspendat apoi prin neprezentarea partilor iar acum a fost redeschis din nou.
va rog insa sa imi spuneti daca martorul mai trebuie sau nu sau daca exista cumva posibilitatea ca judecatorul sa ceara audierea martorului.
minorul are 3 ani
va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Am introdus actiune de divort in martie 2011 si am primit termenul de ianuarie 2012. Intrebarea mea este : pentru a termina mai repede ,ne putem adresa unui ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)