avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... test logica
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

test logica

Va propun sa discutam despre rationamentul logic.
Enunt
Pana in anul 2010 se va incheia constructia unui satelit spatial care este constituit in intregime dintr-un sir unic, drept, de 6 module de dimensiuni si forma similare - P, Q, R, S, T si U (pozitionate exact in aceasta ordine). Oricum, la acea data nici unul dintre module nu va fi operational. Ordinea in care modulele trebuie sa devina operationale trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :

In fiecare an din intervalul 2011 - 2016 va trebui sa devina operational cate un singur modul. Odata ce un modul devine operational, el ramane operational.
Dupa 2011, un modul devine operational numai daca un alt modul imediat invecinat este deja operational.
Modulul R devine operational fie primul, fie al doilea.

20. Care dintre afirmatiile de mai jos poate fi adevarata?

(A) P devine operational in 2011
(B) Q devine operational in 2015
(C) S devine operational in 2016
(D) T devine operational in 2012
(E) U devine operational in 2013

Va rog sa-mi explicati si mie cum se rezolva acest test.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Loredana23 , utilizator 19:46, 24 Aprilie 2009
si eu zic ca este corect C: S-2016: R este operaţionalizat primul sau al doilea.
M-am uitat la enunt: după 2011, celelalte module sunt operaţionalizate doar dacă un modul "IMEDIAT ÎNVECINAT" ESTE DEJA OPERAŢONALIZAT.
Astfel: dacă modulul R este operaţionalizat, celelalte module care pot fi operaţionalizate după el sunt, Q sau S,
marian.isvoranu a scris:

si eu zic ca este corect C: S-2016: R este operaţionalizat primul sau al doilea.
M-am uitat la enunt: după 2011, celelalte module sunt operaţionalizate doar dacă un modul "IMEDIAT ÎNVECINAT" ESTE DEJA OPERAŢONALIZAT.
Astfel: dacă modulul R este operaţionalizat, celelalte module care pot fi operaţionalizate după el sunt, Q sau S,

Cum sa fie adevarat C? daca inaintea lui sunt doar 3 module si nu ai cum sa le iei in calcul pe celelalte de dupa S. Modulul S ar putea deveni operational cel tarziu in 2014. mai calculeaza si vezi cum iti da.
La IMN se bazeaza pe intuitie. Cine credeti ca poate rezolva - facand toate rationamentele pana la capat- toate problemele. Nimini. Sau poate cineva cu un IQ peste 180.
Nu asta e scopul testelor de la IMN. Ci ti se testeaza, flerul, feeling-ul fata de o situatie data. Cand vei avea nu stiu cate dosare de judecat / zi, crezi ca stai sa le aprofundezi? Ti-ar lua 3 vieti. Asa ca, multe din rezolutii se dau, dupa prima impresie. Pe care si ei vor sa o testeze la "testele de logica".
Sunt de fapt teste de cum reusesti sa intuiesti, sa simti o situatie. E o calitate care practic, nu de poate invata din carti.
=D> super tare...adik vrei sa spui ca se urmareste "intuitia" de a bifa raspunsul corect, fara sa stai sa judeci in profunzime o situatie? sincer, nu as dori sa fiu parte intr-un proces cu o asemenea instanta!:(
Pai tu crezi ca ai timp sa stai sa faci toate testele pana la ultimul banut?
Ia uita-te sa vezi ce lista lunga de teste au fost date.
sincer, nu as dori sa fiu parte intr-un proces cu o asemenea instanta!

Da, dar realitatea in multe cazuri asta este. Judecatorul nu are timp sa aprofundeze toate aspectele cazului, si da o solutie bazata pe intuitie, mai mult pe fler. Pare aiurea, dar stiu cazuri- chiar pe timpul lui Ceausescu era asa.
Se bazeaza ca exista inca multe trepte de parcurs. Asa ca, daca ti se pare ca nu s-a dat o solutie justa, mai ai sanse. Si acolo, mai sus, au timp sa le "rumege"
Eu nu am gasit alta explicatie la faptul ca ai o lista de nu stiu cate probleme de logica - pe care trebuie sa le rezolvi intri-un interval de timp relativ mic. Trebuie sa reusesti sa vezi dincolo de marginea patratului in care ti se cere sa scri. Stiu cazuri cand au avut loc contestatii la raspunsul dat de un candidat. A venit omul cu raspunsul dat de un profesor universitar de logica, pe care cei de la IMN, l-au ignorat. 'Nu domne' asta e raspunsul corect....'Concluzia?
Cred ca cea de mai sus e valabila. Parerea mea.
Nu te opreste nimeni sa stai si le judeci cu creionul in mana pe fiecare. Numai ca, nu cred ca vei avea timp mai mult de 1/2 de parcurs.

Alte discuții în legătură

Pareri despre legea nr.158/2010 privind modificarea art.26 din legea nr.18/1991 F-X1 F-X1 Prin legea nr.158/2010 s-a modificat legea nr.18/1991, respectiv art.26, care interzice trecerea terenurilor proprietate a statului (art.36) precum si cele din ... (vezi toată discuția)
Revisal 2011 lanisoara lanisoara Buna ziua, Am si eu o problema, am incercat sa suspend un contract in noul revisal, iar cand vreau sa salvez modificarile facute imi da eroarea: ¨Intervalul ... (vezi toată discuția)
Stiti cand se afiseasa lista participantilor la pretestarea inm 2011 ClydeS ClydeS M-am inscris la Univ D.Cantemir pt sustinerea testului de rationament logic inm 2011 si inca nu vad nicio afisare a repartitiei participantilor.Sunt eu prea ... (vezi toată discuția)