avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul cod al muncii - cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul cod al muncii - cumul de functii

buna ziua.va rog sa imi clarificati si mie o problema vis a vis de noul cod al muncii - o persoana are dreptul sa figureze ca angajat in doua locuri cu cate 8 ore pe zi program de lucru la fiecare loc de munca?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 29 Aprilie 2011
Cumulul de funcţii se realizează prin încheierea unor contracte individuale de muncă cu timp parţial, astfel încât să fie satisfăcută cerinţa instituită de art. 131 alin. (1)
Art. 131. [repausul zilnic]
(1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
(2) Prin excepţie, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.

În cazul cumulului de funcţii limita maximă a timpului de muncă este 48 de ore cumulate pe săptămână, cu excepţiile reglementate de Codul muncii.

Deci, nu se poate nici fizic nici legal ca o persoana sa fie angajata in 2 locuri cu norma intreaba (8+8=16 ore din 24 x5 zile/sap= 80 ore /sap) iar durata maxima este de 48 ore/sap inclusiv orele suplimentare.
asa stiam si eu, dar mai voiam o parere.multumesc pentru promptitudine si ajutor!
Este o parere contrara legii ...

de la 01.01.2011, „Art. 35. — (1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.”
...

Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de Codul Muncii.
Prin urmare, o persoana poate avea doua c.i.m. cu norma intreaga ...
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu? (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)
8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)