avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca norma intreaga simultan?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca norma intreaga simultan?

Buna ziua,
am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca:
Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma intreaga, avand in vedere ca se lucreaza in schimburi, sau este nevoie ca unul dintre contracte sa fie intocmit pe jumatate de norma? Astept un raspuns cat mai curand.
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 8 Iunie 2011
Da, exista aceasta posibilitate .. legea nu distinge ce fel de c.i.m. se pot incheia in cazul cumulului de functii - c.i.m. cu norma intreaga sau cu timp partial.
Asadar, unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).
Atunci de ce nu pot lucra pe un post/functie cate 16 ore / pe zi? Nu ma uzez la lel ca si cand lucrez cate 8 ore/zi in 2 posturi sau functii diferite?#-o:stunned:
Bora Irina a scris:

Atunci de ce nu pot lucra pe un post/functie cate 16 ore / pe zi? Nu ma uzez la lel ca si cand lucrez cate 8 ore/zi in 2 posturi sau functii diferite?#-o:stunned:


Nu va opreste nimeni sa lucrati 16 ore/zi ... Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, restul inseamna ore suplimentare daca lucrati la acelasi angajator.

Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de Codul Muncii la art.114 alin.1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)
Cim simultan cu norma intreaga la doi angajatori MARY081968 MARY081968 buna ziua, va rog sa imi spuneti unde pot gasi o prevedere legala ( in afara de codul muncii unde se prevede ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi - 40 pe ... (vezi toată discuția)
Un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat? slavi slavi Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare problema: In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de ... (vezi toată discuția)