avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

viol

Va rog frumos sa ma ajutati,fratele meu saptamana trecuta a fost la discoteca si a fost suspect ca ar fi violat,batut si talharit(i-a luat un inel si un ceas) o fata.Dupa 2 zile a fost chemat la politie ptr. a da declaratie,el a recunoscut ca el a fost cel care a comis infractiunile mentionate mai sus si m-ai mult a marturisit politiei unde a ascuns ceasul si inelul,dar obiectele nu au fost gasite,si fata respectiva la recunoscut.El este la prima abatere,nu a mai avut probleme cu legea,as dori sa stiu daca ar scapa cu o suspendare,daca nu la ce pedeapsa ne-am astepta.VA MULTUMESC ANTICIPAT!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:43, 5 Mai 2011
pt viol si talharie, putin (chiar deloc)probabil sa scape cu suspendare.
cati ani are fratele?
si cati ani are fata ?
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
gi-jane2, moderator
20 de ani are el si fata are 25 de ani
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
mihai_claudiu, utilizator
in scurt timp probabil se va emite mandat de retinere pe 29 de zile.
nu are nici o sansa sa execute o pedeapsa cu suspendare
ma mir ca inca e liber.
Putin probabil, chiar si in conditiile recunoasterii faptei, ca fratele dvs. sa beneficieze de o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fiind vorba despre infractiuni concurente , ambele cu un grad ridicat de pericol social.
Insa nu se stie, se va tine cont de imprejurarile comiterii infractiunilor, de circumstante, si de aceea noi nu avem cum sa anticipam care va fi cuantumul pedepsei ce se va aplica.
va multumesc frumos de lamurire,lui i s-a dat ieri mandat de retinere de 24 de ore care expira azi ne asteptam la o prelungire de 29 de zile,dar condamnarea lui cam la cati ani s-ar incadra?

Alte discuții în legătură

Penal andreea_galben andreea_galben buna ziua,va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare,care este pedeapsa pentru tentativa de talharie in banda si daca exista vreo sansa ca unul dintre ... (vezi toată discuția)
Sunt cercetat pentru talharie mihaiosu mihaiosu buna,ma numesc mihai,am 18 ani si sunt cercetat pentru talharie si distrugere.cand am facut fapta aveam 17 ani,eram sub influenta alcoolului si sunt l prima ... (vezi toată discuția)
Talharie StefanMarian StefanMarian Acum 2 ani de zile datorita ca ma trecut printr-o perioada mai grea am comis o \"talharie\" as vrea sa stiu si eu daca risc sa fac inchisoare sau pot scapa ... (vezi toată discuția)