avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal

buna ziua,va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare,care este pedeapsa pentru tentativa de talharie in banda si daca exista vreo sansa ca unul dintre inculpati care nu are cazier si nu a participat efectiv(a fost sofer) sa fie condamnat cu suspendare sau dupa parerea dvs care ar fi pedeapsa maxima? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:28, 18 Mai 2011
la asemenea infactiune nu poate primi o pedeasa cu suspendare. chiar si complice daca ar fi fost tot nu ar putea beneficia de suspendarea executarii pedepsei.
Pedeapsa este intre 3,5 si 10 ani.
Teoretic se poate obtine suspendare, dar este functie de imprejurarile in care s-a comis infractiunea, de materialul probator, de atitudinea persoanelor implicate, etc.
Daca vorbim numai despre o tentativa si despre complicitate se poate obtine si o pedeapsa cu suspendarea executarii, cu putina staruinta din partea avocatului si cu ceva circumstante atenuante.
Sunteti sigura ca este vorba numai despre o tentativa si ca inculpatul este numai complice? Care este atituninea acestuia fata de fapta savarsita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)
Este posibila pedeapsa cu suspendare ? Cristina711 Cristina711 Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi ... (vezi toată discuția)