avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp de lucru

Buna ziua,
Am urmatoarele intrebari:
1.un contract individual de munca cu timp partial ( 6 ore ),este insotit de un alt contract individual de munca de maxim cate ore pe zi/saptamana ?
2.cum si unde se va stabili norma de baza ?
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 30 Aprilie 2011
freeelis a scris:

lucian__ a scris:

Se va face o declaratie pe propria raspundere, pentru deducere si pentru persoane in intretinere conform codului fiscal.

Eu cred ca m-am facut inteles, nu va mai exista aceasta obligatie ... Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem .

Acesta declaratie rezulta din codul fiscal si normele de aplicare a acestuia.
V-am postat din codul fiscal in care este clar ca orice salariat va beneficia de deducere personala de baza o singura data.
Discutia se purta despre obligativitate declararii functiei de baza si nu despre deducere ... ..
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai in ce scop sa declara functia de baza? Pentru ce se declara aceasta?
Raspuns: pentru deducere, pentru intocmirea fisei fiscale 1 sau 2 .........

Cod fiscal:
ART. 56

Deducere personală

(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

Norme metodologice:

Art. 56

88. Deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, în limita venitului realizat.

Deducerea personală este stabilită în funcţie de venitul brut lunar din salarii realizat la funcţia de bază de către contribuabil şi numărul de persoane aflate în întreţinerea acestuia.

89. Obligaţia stabilirii persoanelor aflate în întreţinerea contribuabilului în funcţie de care se atribuie deducerea personală este în sarcina plătitorului de venit din salarii, la funcţia de bază.

100. Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);

- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal).

Declaraţiile pe propria răspundere depuse în vederea acordării de deduceri personale nu sunt formulare tipizate.

Sper ca am fost destul de clar. Ma retrag de la discutie.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Popa Adrian, Contabil
Nu vad textul de lege in care este prevazuta obligativitatea declararii functiei de baza ... textele copiate din Codul fiscal sau Noemle de aplicare ale acestuia nu prevad obligativitatea declararii functiei de baza, inclusiv pct.100 subliniat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)
Deducere personala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata. (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma vio58 vio58 1 salariat cu jumatate de norma ,are functia de baza f1 are drept la deducerea de baza 125 ron ?. 2 salariat cu un sfert de norma ,avind functia de ... (vezi toată discuția)