avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta

Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ca terenul l-a primit de la CAP si nu stiu care sunt pasii de urmat tinand cont ca il are in folosinta de mai mult de 45 de ani....va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: wdy77 , utilizator 17:26, 30 Aprilie 2011
@wdy
Incercati sa obtineti ordinul prefectului.

Daca nu reusiti, atunci discutati cu un avocat, cu actele in fata.
E usor de sfatuit pe forum, dar eu va spun din experienta ca actiunea asa cum s-a spus mai sus este inadmisibila, mai platiti si taxa de timbru la valoare, pt ca asa se plateste in uzucapiune de orice fel.
Va treziti si cu banii luati si fara actele pe care doriti sa le aveti.
ok merg intai pentru ordinul prefectului si dupa aceea am sa vad ce este de facut:) va multumesc mult mult de tot:)
Cu respect pentru cele postate anterior! Este adevarat ca precaritatea detentiei nu poate justifica o prescriptie. Insa... aplicat la speta de fata... trebuie observat ca acel lot a fost dat in folosinta persoanei de catre membrii CAP si nu de catre stat. Patrimoniul CAP a fost desfiintat prin L18/1991 si trecut in proprietatea membrilor sai. Astfel, fiecare membru cooperator ori mostinitorii sai, au intrat in posesia suprafetelor ce au stat la baza constituirii cooperativei. Repet: nu este vorba de patrimoniul statului ci al membrilor cooperatori. Daca acel lot de teren nu a fost revendicat de nimeni, nu a facut parte din capitalul niciunei societati sau alte forme de organizare agricole....... este limpede ca el nu are proprietar (asa cum s-a afirmat si mai sus) dar nu a intrat nici in proprietatea statului, el fiind stapanit in evidentele primariei de bunica!!! Ori de esenta precaritatii detentiei este tocmai obligatia de restituire.... Uzucapiunea de 30 de ani nu impune uzucapantului obligarea de a prezenta vreun titlu ori sa fie de buna-credinta.....
@rtek daca este stapanit in evidentele primariei de bunica mea, prin uzucapiune il pot lua in proprietate nup?:) dar daca incerc si cu ordinul prefectului si merg pe 2 cai in paralel?
Daca nu a fost revendicat de nimeni , a ramas in patrimoniul statului, la fel ca o mostenire vacanta.Aceste proprietati, raman proprietatea privata a U.A.T si atunci merg pe regula dreptului civil comun, deci se vor putea uzucapa.In acest caz, in actiune se cheama ca parat Comuna sau Municipiul prin primar.Care sunt evidentele primariei in care apare bunica-in afara de faptul ca a platit taxe?Caci nu poate aparea ca proprietar din moment ce terenul i-a fost dat in folosinta.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune RAD  EMIL RAD EMIL care sunt conditiile de indeplinit si ce proceduri se vor urma ptr uzucapiune in cazul folosirii unui teren intravilan in proprietate privata donat verbal in ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul terenului ? ce cuprinde terenul ? ce inseamna completare teren ? cristiannegru cristiannegru Subiect: Bunicii au fost proprietari - ai unui lot ajutator dat de CAP ? 1. - Ce inseamna ca, pe timpul CAP, i s-a dat ca lot ajutator 0,12 ha teren acasa ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)