avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie prima) de la hypermarket ?

Buna seara,

Am un restaurant care se mai aprovizioneaza cu materie prima de hypermarket supermarket....(salate, faina, salam...etc..) cu factura.
Dar am aflat acum ca nu are voie...sa cumpere de la aceste magazine, are voie doar de la magazinele comert cu ridicata?....
Cum are voie? :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
invatacel, utilizator
Cel mai recent răspuns: doradragan , utilizator 15:36, 1 Mai 2011
am aceeasi parere cu tine, Gabriela ; la alimentatie publica avem a face cu productie ; poate doar la bauturile nepreparate , vandute ca atare sa fie discutabil dar la ceea ce implica reteta, nu vad aplicabila legea 12
achizitionarea de marfuri sau produse nu sunt materiile prime dar atentie daca cumparati cascaval si l taiati feli ca sa l revideti pe platou E GRAV nu mai e materie prima e marfa transormata in marfa , parerea mea.

EU NU RECOMAND NIMANUI sa cumpere paine din magazin o cumpara de la brutari=producatori comert cu ridicata nu cu amanuntul , idem materii prime este RECOMANDABIL sa cumpere, nu obligatoriu , din DEPOZITE en-gros preturi mult mai mici altfel intervine concurenta neloiala nu se poate ca un depozit sa aiba pret mai mare ca un supermarket-ATENTIE! orice sesizarea inseamna respectarea legii respectiv respectarea cetateanului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
doradragan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O fima de distributie care are ca obiect de activitate principala (CAEN 4639) comert [b]cu ridicata[/b] nespecializat de produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
De unde se poate cumpara marfa? ela1987 ela1987 Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Exista in CAEN mai multe coduri care incep cu denumirea \"comert cu ridicata...\" Ce inseamna aceasta notiune? Exista vreo normare oficiala a ... (vezi toată discuția)