avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general De unde se poate cumpara marfa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

De unde se poate cumpara marfa?

Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu pot vinde marfurile achizitionate de la magazine en detail; intrebare mea este de unde stim care sunt acele magazine? Hypermarketul Auchan intra aici? Sunt obligati cei care nu au voie sa vanda produse destinate revanzarii sa mentioneze acest lucru pe factura?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ela1987 , utilizator 08:24, 20 Mai 2011
Eu cred ca daca vi se emite bon fiscal (chiar daca este insotita de factura) pt produsele cumparate inseamna ca le-ati achizitionat en-detail. Altfel ati primi factura si chitanta. Exceptie fac magazinele cash&carry care nu dau nici bon fsical nici chitanta dar acest lucru este mentionat pe factura lor.
nu sunt obligati, cei care fac fapte de comert au obligatia mai ales in scopul revanzari sa cunoasca legea, a explicat ff bine mai sus cei care vand en-gros emit factura si chitanta sau mentioneaza pe factura achitat, si oricum un magazin ca BILLA, REAL sau cele mentionate mai sus de DVS. daca nu au gestiuni diferite nu pot indeplini conditiile de desfacere en-gros si en-detail.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
doradragan, utilizator
cei de la vama au aplicat vreo sanctiune ?
Am scapat fara amenda pentru ca erau doar vreo 2 receptii cu sume mici, majoritatea fiind Metro si Selgros
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
Vanzare catre persoane fizice fara casa de marcat hillfingerr hillfingerr Buna ziua, Am un partener de afaceri care are un SRL-D si vinde catre persoane fizice cu factura si chitanta. El zice ca se poate face asta daca aceste ... (vezi toată discuția)
Este legal ce se intampla la kaufland? lucian.gogioman lucian.gogioman Am o societate si m-au atras preturile de la supermarketul Kaufland, toate bune si frumoase pana acum vreo 3 luni cand am dorit sa cumpar anumite produse ... (vezi toată discuția)