avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru 1 MAI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru 1 MAI

Care este obligatia angajatorului daca isi va chema la munca angajati in data de 1 mai tinind cont ca anul acesta cade duminica?Se va plati doar 1mai suplimentar sau se va tine cont separat si ziua de duminica ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:36, 30 Aprilie 2011
sincera sa fiu si eu sunt foarte curioasa ce raspuns vei primi.sotul meu lucreaza la o firma de paza si chiar de 1 mai intra in tura de 24 de ore.
În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepţie făcând locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie, sau specificului activităţii.

Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% aplicat la salariul de bază.

Cu alte cuvinte, in ceea ce a mentionat maestrul @freeelis, sa nu va asteptati sa fiti platiti dublu de doua ori, odata pentru ca este duminica, si a doua ca este 1 Mai.
Ghinion ca sunt doua sarbatori legale intr-una.
1. Chiar daca pica in aceeasi zi si duminica si 1 Mai este totusi o singura zi iar munca prestata in aceasta zi este aceeasi, nu este dubla.
2. Plata se va face asa cum a spus @freeelis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 august - zi libera? Militant Militant Lucrez intr-un mare magazin, parte a unui lant urias. Lucram peste program fara a fi remunerati samd. Vreau sa stiu daca in ziua de 15 august angajatorul are ... (vezi toată discuția)
1 decembrie-lamurire Tania  D Tania D ni s-a spus ca pentru a a lucra in data de 1 decembrie firma neavand specific de foc continuu trebuie anuntat itm-ul ca sa ni se dea aprobare, daca este asa as ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale adrianal adrianal Nu inteleg formularea 2 zile libere de Paste si de Rusale, sau mai bine zis nu inteleg modul de aplicare. De cele doua sarbatori se acorda 2 zile libere ... (vezi toată discuția)