avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesoriala

in cazul in care dupa moartea defunctului cum trebuie sa procedeze vaduva pt dezbaterea succesoriala in cazul in care are un bun imobil pt a ramane mostenitoare de drept.mentionez ca are 4 fete din casatoria cu defunctul iar acesta mai are 2 fete din alta casatorie dintre care doar una mai este in viata iar cea care a murit are 3 copii dar nu a fost casatorita legal desi copii sunt trecuti pe numele sotului.care e procedura si cat le revine cota parte tuturor si cum se face dezbaterea succesoriala
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:39, 2 Mai 2011
Sotia supravietuitoare poate solicita dezbatrea succesiunii si va chema la mostenire pe toti cei 6 copii (si nepotii celui decedat) Se va stabili masa succesorala iar cota sotiei este de 1/4 iar a celorlalti este de 3/4 din mostenire . Daca imobilul este cumparat de defunct in timpul casatoriei cu vaduva , masa succesorala estre de 1/2 din imobil iar restul de 1/2 este bun propriu al sotiei supravietuitoare .Daca fiii defunctului si nepotii acestuia nu au acceptat succesiunea in termen de 6 luni de la deces in mod expres sau tacit, ei nu mai au nici un drept la mostenire, numai ca va trebui sa dovediti in instanta neacceptarea.
multumesc mult
Doar adaug la lucida expositia a avocatei cazacuiona ca dreptul nepotii este prin representarea si nu direct, adica ei participa oar la 1/6 partea a mamei sale predecedata.

Reprezentarea succesorala reprezinta dreptul unor categorii de mostenitori legali de a veni in gradul si locul antecesorului lor la mostenirea ce i s-ar fi cuvenit acestuia daca ar fi fost in viata la deschiderea succesiunii.

Beneficiul opereaza in favoarea descendentiilor, copiilor defunctului si a descendentilor din frati si surori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme v.korbw v.korbw V-as ramane recunoscatoare daca a-ti putea sa ma consultati in urmatoarea problema:Sotul a decedat in urma cu 2 luni de zile,locuiam impreuna de 10 ani in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)