avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce art.de lege stipuleaza audierea unui minor in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce art.de lege stipuleaza audierea unui minor in cazul incredintarii?

este mentionat in codul familiei dreptul unui minor de a fi audiat? dc are sub 10 ani este posibil?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 30 Aprilie 2011
tocmai ca art. 42 din cf nu stipuleaza
Este totusi stipulat cu caracter general in legea 272/2004 pentru protectia si promovarea drepturilor copilului si in Conventia cu privire la drepturile copilului,
adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 republicata in Monitorul Oficial nr. 314 din 13 iunie 2001.

ARTICOLUL 12
1. Statele parti vor garanta copilului capabil de discernamant dreptul de a-si exprima liber opinia asupra oricarei probleme care il priveste, opiniile copilului urmand sa fie luate in considerare tinandu-se seama de varsta sa si de gradul sau de maturitate.
2. In acest scop copilului i se va da, in special, posibilitatea de a fi ascultat in orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste, fie direct, fie printr-un reprezentant sau un organism competent, in conformitate cu regulile de procedura din legislatia nationala.
uauauuu - adevarat profesionist.....am vazut art.de lege, intrebarea e ce lege?
am reperat legea...am fost asa uimita ca m-am trezit mai greu...multumesc...
:">Daca te referi la primul mesaj era art. 42 din Codul familiei. Scuze ca am uitat sa precizez, dar l-am reeditat :D
am inteles.multumesc

Alte discuții în legătură

Divort adinutza.2008 adinutza.2008 intr-un proces de divort, la ce varsta au dreptul copii sa vorbeasca, respectiv sa li se ceara parerea ori sa li se puna intrebari? Multumesc (vezi toată discuția)
Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cris_deo cris_deo buna ziua. se poate introduce actiune pentru sistarea pensiei de intretinere dearece eu doresc sa ma achit de aceasta indatorire si fara a fi fortat printr-o ... (vezi toată discuția)