Buna ziua,
am rugamintea sa-mi oferiti suport la urmatoarele intrebari:
- inainte de primirea CIF , am platit o taxa de evaluare la Colegiul medicilor. Fara aceasta evaluare nu puteam deschide CMI si as dori sa stiu daca e deductibila si daca da, cum procedez in situatia in care chitanta de plata a taxei e pe o luna iar activitatea efectiva am inceput-o luna urmatoare?
- utilitatile sunt deductibile daca le platesc in intregime, conform contractului de inchiriere?
- am deschis un cont si am solicitat si card. Taxa de emitere a cardului cum o inregistrez? Trebuie sa solicit bancii un extras de cont?
Va multumesc mult!
Fiind necesară această taxă de evaluare consider că o puteţi trece pe cheltuieli în luna în care aţi început activitatea întrucât şi la societăţi toate cheltuielile de înfiinţare sunt efectuate înainte de a da drumul la activitate. Este cheltuială deductibilă. Utilităţile sunt de asemenea deductibile. Dacă aveţi cont bancar solicitaţi un extras de unde să rezulte achitarea taxei pentru card.
Contabilitate pfa
smioana
Buna ziua,
Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cmi
rodmaxx
Sunt medic medicina de urgenta si am competenta in echografie. Pentru a putea incheia un contract cu un centru medical si a efectua echografii, mi-am infiintat ... (vezi toată discuția)