avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de talharie

buna ziua.....sunt din targu mures si am avut neplacerea sa fiu acuzat de talharie pe nedrept.totul incepe de la un furt pe care eu nu l-am facut.a fost intr-o dupamasa,cand am mers cu un prieten la un complex comercial,de unde prietenulmeu a vrut sa isi ia o pereche de adidasi.in incinta magazinului el sa gandit sai fure.mi-a propus si mie sa-i iau un adidas si el celalalt.dar eu am refuzat acest lucru.el a luat in cele din urma perechea de adidasi si am dat sa iesim din magazin,dar la iesire a sunat sistemul antifurt.fiind in stare de ebrietate nu am stat la controlul paznicului si am continuat cu prietenul meu sa mergem spre iesirea complexului.intre timp am avut discutii verbale cu paznicul,unele injuraturi,dar nu l-am bruscat,impins,sau tinut.el in declaratiile pe care lea dat la politie a zis ca l-am impiedicat sa il controleze pe prietenul meu.dar eu am avut discutii verbale.cum am iesit din complexulcomercial....in urma discutiilor el a dat cu spary paralizant in repetate randuri spre mine si din cauza asta am avut si genunchiul luxat cam 2 sapt fara sa ma pot misca din pat doar foarte greu.in cele din urma el a chemat politia .eu cu prietenul meu am stat pana a venit politia,nu ne-am sustras controlului facut de echipajele de politie si am fost dusi la sectie pt declaratii.prietenul meu a recunoscut ca el a luat adidasii si ca eu nu am vrut.dar intr-un final am am fost pusi sub acuzatia de furt calificat.in speranta ca pe baza declaratiilor mele si ale prietenului meu ,credeamca voi fi scos de sub urmarire penala si totulse va incheia.intre timp trecand pe langa complexul comercial unde sa intamplat acel incident,am fost oprit de paznicul magazinului spunandu-mi ca sunt acuzat de talharie si ca nu mai scap si ca el imi cere daume si ma va da in judecata.vorbind cu anchetatorii mi-au zius ca el tine ca eu sai dau daune morale(ca daune fizice nu are cum ca nu i-am facut nimik,ci eu am fost vatamat mai exact cand mi-a dat cu spray si am avut genunchiul distrus).cand am auzit ca sunt acuzat am mers la politie la anchetator si am vb cu el iar acesta mi-a confirmat spusele paznicului ( cu toate ca el nu avea nici o treaba sa ma anunte pe mine) ci trebuia sa ma anunte anchetatoru.paznicul zice ca eu il amenint in repetate randuri,dar eu nu am facut asa ceva si chiar el intra in discutii cu mine(cum mi-a zis si despre noile acuzatii si ca el imi va cere daune) eu nu il bag in seama dar el ma tot hartuieste.poate e complicata descrierea mea dar in cele din urma sunt acuzat de talharie art.211 alin.1 alin.2 lit.c alin.2 indice 1 c.p.
deci acuma eu am picat din nimik intr-o problema mare.chiar si amicul meu este acuzat de talharie.dar nu stiu cum de sa incadrat in asa ceva avand in vedere ca eu nu am putut sal bruschez sau sa-l vatamez intr-un fel pentru ca eu am primi t vreo 3 jeturi de spray paralizant in ochi si nu am putut face nimik doarece este destul de dureros efectul si dureaza cateva minute in tot acel timp a venit si polita.
v-as ruga sa imi dati niste sugestii daca se poate.eu cred ca nu as avea nici o problema.vreau sa precizez ca in afara complexului comercial(in parcare) nu sunt camere video si nu au fost martori deci el nu are cum sa argumenteze ca a fost "vatamat" mai ales ca mi-a dat si cu spray si mie si prietenului meu.este un martor care nu a zis ca lam oprit pe paznic sal controleze pe am
icul meu.dar acesta a vazut ceea ce sa intamplat pe holul complexului.dar nu si afara (holul fiind cam de circa 20 m pana la iesirea din complexul comercial). eu am avut gesturi de a gesticula.dar repet,nu l-am impis,nu l-am prins,nu am facut nimica cu violenta pentru a-l opri pe paznic ca sa nul contoleze pe amicul meu.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:13, 11 Octombrie 2011
Problema dvs . cel putin astfel cum o relatati este foarte grava , infractiunea de care sunteti acuzat , fiind sanctionata , conform textului mentionat chiar de dvs , cu inchisoarea de la 5 ani la 20 de ani.
Trebuie in primul rand sa angajati un avocat care sa va faca apararile si eventual ,in raport de probatoriile administrate , sa incerce schimbarea incadrararii juridice a faptelor dvs pentru infractiunea de complicitate la furt calificat .
Stabiliti impreuna strategia de aparare , mai ales ca este necesara reducerea consecintelor juridice ale faptelor dvs.
am cerut confruntarea cu martotul in acest caz,cu paznicul magazinului si imaginile video.magazinul nu are nici o pretentie doar paznicul vrea daune morale.daca el isi retrage plangerea se poate schimba incadrarea?
iar amicul meu va cere testul poligraf , chemarea jandarmilor care au fost la fata locului sa confirme faptul ca am fost dati cu spary lacrimogen si prin acesta fapt am fost lipsit de unele simturi si nu am putut sa reactionam violent sau prin amenintare. dar totusi nu iam facut nimik paznicului si e de inteles de la sine ca am si asteptat politia nu ne-am sustras niciunui cotrol.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
dumutaadrianred, utilizator
nu m-ai poate sa imi dea cineva vreo idee? pe imaginile video nu se vede ca l-am bruscat pe paznic,nu i-am facut nimik.deci ramane doar ceea ce declara el.martora nu a zis ca i-am facut nimik.doar ca a vrut sa ne perchezitioneze.deci tot la talharie raman?
Infractiunea de talharie , de care ati fost acuzat , nu se porneste ca urmare a unei plangeri prealabile , ci din oficiu , situatie in care pozitia magazinului pe latura civila nu are importanta , urmarirea penala , urmandu-si cursul.
Se pot solicita pe cale oficiala , relatii de la Jandarmerie cu privire la modul in care s-a desfasurat interventia , iar aceasta in urma rapoartelor de activitate de la fata locului , isi va face cunoscuta pozitia oficiala.
Problemele si strategiile de aparare , eventuale incercari de schimbare ale incadrarrii juridice , in functie de probatoriile administrate , trebuie sa le dicutati cu avocatul dvs.
in cele din urma am fost la parchet pentru a face o cerere de confruntare intre martori,eu si prietenul meu.am cerut imaginile video pentru a ma apara si cica alea nu mai exista.atunci martorii pot zice ce vor totusi.stiind ca nu mai sunt filmarile.acuma habar nu am ce va fi.amicul meu a recunoscut furtul.el a declarat ca nu am furat nimik,ca nu am avut altercatii cu paznicul si nici amenintari.doar injuraturi.si o martora stiu ca ea era numa pe hol
si eu pe hol mam certat cu paznicul.dar nu iam facut nimik altceva,.deci ea cum poate sa spuna ca eu am incercat sal lovesc si mam impins cu el
avand in vedere ca ea era inauntru si nu a fost afara.deci aici e vorba de marturie mincinoasa din partea ei.dar eu nu pot dovedi asta decat cu amicul meu.

Alte discuții în legătură

Martor la un furt din mall clauditzzza clauditzzza Buna ziua Acum cateva zile am mers cu cativa prieteni la mall in Bacau.Am intrat prin cateva magazine,singur, de unde mi-am cumparat cateva articole de ... (vezi toată discuția)
Declaratie martor ContSters199804 ContSters199804 Buna ziua. Am un prieten care a jefuit o casa de schimb valutar in vara anului trecut iar in ziua comiterii faptei, mai pe seara, m am intalnit cu acesta si ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente (art 1 noul cp.) Lilyana c. Lilyana c. Buna ziua, Am o plangere penala in urma unei dispute (in 2016) cu o angajata a unui magazin profi. Dupa niste schimburi de replici am ajuns sa schimbam ... (vezi toată discuția)