avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate, delimitare parcele, APIA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate, delimitare parcele, APIA

Buna ziua,
parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta am inceput sa ma ocup de aceste terenuri (parintii mei fiind batrani) si ma confrunt cu mai multe probleme:
1. teren detinut inainte de colectivizare de tatal meu, ce nu apare deloc pe titlul de proprietate. Cum pot sa revendic acest teren? Pot sa fac eu acest lucru deoarece tatal meu este trecut de varsta de 80 de ani?
2. delimitarea corecta a parcelelor detinute. In zona noastra exista carte funciara cu mult dinaintea comunismului, dar la primarie mi s-a spus ca numerele topografice din vechile carti funciare nu coincid cu numerele topografice folosite in timpul comunismului si inscrise pe titlul de proprietate. In comuna nu exista plan de parcelare. De unde se poate porni in delimitarea parcelelor? de la granitele cunoscute de parinti? de la extrasul de carte funciara (daca reusesc cumva sa obtin ca la OCPI se lucreaza, dupa cate stiu eu, doar dupa numere topografice)? de la numerele topografice inscrise pe titlul de proprietate? Am obtinut de la topograful de la primarie niste harti desenate pe calculator cu parcelele ce apar pe titlul de proprietate, dar unele sunt ca suprafata mult mai mari decat suprafetele ce apar pe titlu, Nu inteleg cum e posibil acest lucru!
3.O mare parte din pamanturile noastre sunt folosite ca pasune fara acordul nostru de niste sateni (noi locuim de 30 de ani intr-un oras la 20 km distanta de satul natal al parintilor mei), care au solicitat si primesc pe terenurile noastre subventii de la APIA. Nu pot sa cred ca acest lucru e legal! Unde pot sa contest acest lucru?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Angajata de la primarie nu vrea sa lucreze ghiurcav ghiurcav Trăiesc întrun sat unde nu a fost colectivizare. Părinţii mei, ca şi ceilalţi consăteni au mostenit pământurile fără a mai transcrie actele DACÃ ... (vezi toată discuția)
Cadastru Sanas Sanas Buna ziua, Parintii mei au fost improprietariti pe baza legii 18. In acest moment ei au un titlu de proprietate pe care sunt identificate parcele de pamant cu ... (vezi toată discuția)