avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Moartea lui Osama bin Laden adevar , propaganda , ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Moartea lui Osama bin Laden adevar , propaganda , interes politic ? Moartea liderului organizatiei teroriste poate relansa atacuri ale terorismului fundamentalist si expansiunea acestuia in tarile cu probleme din zona Orientului Mijlociu ?

Dupa cum se cunoaste presedintele SUA , Barak H.Obama a anuntat in dimineata acestei zile uciderea liderului Al Quaedei in urma unei operatiuni militare , se pare de comando.
Foarte multa lume contesta ca acesta ar fi fost ucis si ca anuntul liderului de la Casa Alba ar avea scopuri propagandistice pentru a da noi imbolduri trupelor americane si aliate aflate pe frontul din Afganistan , celor stationate inca in Irak si celor care ataca Libia din aer.
Un recent comunicat al armatei americane , nu lipsit de importanta , vorbea despre rata crescanda de sinucideri din randul cadrelor militare .
Exista de asemeni discutii despre eventuale dovezi "trucate" sau mixate din imaginile date publicitatii(suprapunere a unor doua fotografii) , imagini care ar atesta moartea liderului terorist , despre lipsa unor dovezi palpabile ale disparitiei sale.
De asemeni se vorbeste despre interesul politic al presedintelui Obama , care prin aprobarea atacului asupra resedintei lui bin Laden din Pakistan( de la Abbottabad) soldat cu uciderea acestuia , ar obtine un imens capital de incredere in cazul depunerii candidaturii sale pentru un nou mandat presedintial.
O alta discutie care se face este legata de aruncarea in apa marii a cadavrului fostului lider terorist , discutie care ar avea la baza tocmai lipsa corpului celui ucis
Acestea ar fi unele dintre semnele de intrebare ridicate de mediile neincrezatoare in veridicitatea acestui anunt .
Pe de alta parte , lansarea cu succes a acestei oparatiuni , de care la aceasta ora , eu personal nu ma indoiesc , ar consolida rolul conducator al SUA in cadrul NATO si in lume .

Disparitia liderului terorist de origine saudita , naste insa o serie de intrebari in ce priveste expansiunea terorista a Al Quaedei , o organizatie deja bine structurata , cu celule regionale puternice , mai ales in mediile islamice de sorginte fundamentalista.
Se vorbeste despre razbunarea numarului doi al organizatiei teroriste , Al Zawahiri , mai ales pe fondul avertizarii serviciilor secrete ale marilor puteri in acest sens , despre posibilitatea unor atentate teroriste impotriva reprezentantelor diplomatice , ale acestor state sau ale unor alte organizatii care le reprezinta interesele in lume.
Aceasta amenintare a fost confirmata inclusiv printr-un comunicat al Organizatiei Internationale a Politiei Criminale Interpol.
Cred ca se mai pun si alte intrebari , mai ales referitoare la expansiunea fundamentalismului islamic in tari precum Egiptul , Siria , Yemenul , tari unde se poate profita de instabilitatea politica , mai ales pe fondul unei recrudescente sociale datorata pauperitatii unor mari procente ale acestor populatii , datorate existentei indelungate la putere a unor guvernari militare sau dictatoriale.
In Libia se poarta un razboi care , dupa inlaturarea liderului limian Gadaffi poate avea oricand efecte asemenatoare.
Se vorbeste , de asemeni ,despre riscul martirizarii lui Osama bin Laden , despre posibilitatea acestuia de a deveni al nu stiu catelea imam , situatie care ar ajuta propaganda fundamentalista islamica in racolarea unor eventuali atacatori kamikaze sau a altor militanti.
Ca un corolar al acestei situatii , exista interesul manifest , de multe ori,materializat inclusiv prin sponsorizari al Iranului , tara care , pe de alta parte , face orice efort pentru a beneficia de arma nucleara.
Acest "butoi de pubere" pe care il reprezinta lumea araba si puternicele sale resentimente antioccidentale si antiamericane mai poate reprezenta o amenintare serioasa la adresa pacii si securitatii internationale ?
In scop propagandistic si nu numai , moartea liderului Al Quaeda , poate ajuta terorismul fundamentalist la intreprinderea unor alte actiuni impotriva"necredinciosilor" ?
Va invit cu respect sa purtam o discutie , fara patimi , asupra acestor probleme


osama bin laden nu exista precum nu exista nici al qaeda sau cum se numeste...este o inventie americana pentru a avea "motive" sa patrunda in orient la fel cum este si religia musulmana o inventie a spionajului american de acum 300 de ani (vezi data infiintarii islamului si cine a infiintat aceasta religie).de asemenea lupta se da intre "poporul evreu" si "restul lumii" = incercarea (SCOPUL OCULT)"globalizarii"...as putea sa va povestesc pana maine intrucat o discutie legata de spionaj = filozofie asa ca va las pe dumneavoastra sa trageti concluziile din ceea ce am scris eu.fie ele obiective fie subiective.
cu toata stima
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
avocat33, utilizator
Eu cred ca este propaganda !
Eu cred ca Osama este mort, altfel n-ar rata ocazia sa iasa pe un post Tv si sa le rada in nas americanilor.
Aruncatul cadavrului in mare este o operatiune bine gandita; daca ar fi fost inmormantat undeva, acel loc ar fi devenit loc de pelerinaj pentru fundamentalisti.
Speculatii se vor face inca mult timp, iar lupta cu terorismul este never-ending story...
Lumea araba a cam stat pasiva la crimele organizate si comandate de el, cu toate ca actiunile lui s-au rasfrant asupra imaginii tuturor musulmanilor; de ce ar reactiona acum? Nu trebuie sa confundam atitudinea anti-americana a arabilor cu cea pro-terorism. Cu Osama mort sau viu, tot exista/vor exista teroristi cu creierul spalat gata oricand sa-si mai puna niste centuri menite sa-i propulseze rapid langa Allah. Nu e drept sa punem semnul egal intre un grup (sau chiar mai multe) si lumea islamica.
Eu sunt convinsa ca este mort, este absurd sa presupui ca presedintele Statelor Unite ar putea spune poporului american si lumii intregi: Statele Unite au desfasurat o operatiune in care a fost ucis Osama bin Laden, liderul Al-Qaeda si un terorist care este responsabil pentru uciderea a mii de barbati, femei si copii nevinovati.
r.gabi a scris:


Foarte multa lume contesta ca acesta ar fi fost ucis si ca anuntul liderului de la Casa Alba ar avea scopuri propagandistice pentru a da noi imbolduri trupelor americane si aliate aflate pe frontul din Afganistan , celor stationate inca in Irak si celor care ataca Libia din aer.

...
Acest "butoi de pubere" pe care il reprezinta lumea araba si puternicele sale resentimente antioccidentale si antiamericane mai poate reprezenta o amenintare serioasa la adresa pacii si securitatii internationale ?

romania inedit a raspuns

Eu cred ca este propaganda !

iar fplopeanu a replicat :bow:

Eu cred ca Osama este mort, altfel n-ar rata ocazia sa iasa pe un post Tv si sa le rada in nas americanilor.


Stiti, asta e una din chestiunile cele mai placute in profesia de avocat: Partea adversa vine si face o afirmatie, aduce poate si un martor ca sa minta cu nerusinare ... ii lasi sa-si faca de cap (e amuzant sa te prefaci chiar incurcat) si dupa ce sceneta lor e jucata scoti din buzunar proba irefutabila ca mint :weg:
Credeti-ma ca n-ati vrea sa vi se intample asa ceva intr-o sala de judecata plina! Trebuie sa ai obraz gros ca sa nu te faci ca sfecla si sa nu-ti vina sa intri in pamant.
Revenind la Osama si Obama. Cine crede ca presedintele SUA s-ar face de ras la fel ca un fost canditat la fotoliul de presedinte al Romaniei anuntand ca Osama e mort numai pentru ca peste maxim 2 zile o caseta trimisa la Al Jazeera sa-l arate pe Osama zicandu-i bou lui Obama si facandu-l de rasul (homeric) al intregii planete, poate sa se indoiasca la fel de bine si de faptul ca misiunile Apollo au ajuns pe luna.
...
Privitor la lumea araba. Exista o eroare foarte frecventa in ceea ce priveste lumea araba. Acestui tip de eroare am sa-i fiu nas chiar acum si pentru ca sa sensibilizez putin onoratul vizionatoriu (daca auditoriu este multimea celor care ma asculta atunci vizionatoriu trebuie sa fie multimea celor care ma citesc, nu-i asa?) am sa o botez "eroarea aprecierii romanului".
Toata lumea stie ca unii din conationalii nostri merg prin Europa si fura, talharesc si uneori ucid. Dar din cele aprox 3 milioane de romani care au plecat prin Europa doar vreo 10.000 sunt infractori (exagerez grosolan insa sa zicem ca sunt 10000). Asta inseamna insa ca doar unul din 300 de romani este infractor adica 0,0033% din populatia de 3 mil. Daca veti sta insa de vorba cu un italian caruia tocmai i-a disparut masina o sa aflati ca toti romanii sunt infractori; unul care are un vecin care are o cunostinta a carui sotie a fost violata va zice ca 50% din romani sunt infractori iar altul, care are muncitori romani care l-au mai "ciupit" cu cate ceva va zice probabil ceva in jur de 10%. In sfarsit, altul care angajeaza de multa vreme romani cu care lucreaza bine va zice ca romanii sunt cinstiti.
Dupa cum se poate observa, "eroarea de apreciere a romanului" tine de aprecierea unei intregi populati dupa un esantion cu totul nereprezentativ si eventual dupa un set de informatii neverificate.
Booon
Acum sa revedem afirmatia de mai sus:

Acest "butoi de pubere" pe care il reprezinta lumea araba si puternicele sale resentimente antioccidentale si antiamericane mai poate reprezenta o amenintare serioasa la adresa pacii si securitatii internationale ?

Procentual, cati arabi din intregul populatiei au puternice resentimente antioccidentale si antiamericane? Sa fie tot pe undeva pe la 0,033% cum era in cazul romanilor cu puternice resentimente anti-codpenaliste?
Nu cumva se fac confuzii grosiere de genul
Daca majoritatea hotilor de buzunare din Milano sunt romani nu inseamna ca majoritatea romanilor sunt hoti de buzunare.
Iar daca 99% dintre teroristi sunt arabi nu inseamna deloc ca 99% dintre arabi sunt teroristi.
@ avocat33 :O ... :stunned: ... :sticktongue: Spionajul american de acum 300 de ani? Tareeee, tareee de tot! Este vorba probabil de celebrii spioni "Talpa de urs" si "Corn de elan" care spionau traseele turmelor de bizoni pentru tribul sioux, nu-i asa?
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Moartea lui osama bin laden ,sa ne bucuram? teslovan florentina teslovan florentina M-am gandit sa las toate problemele mele deoparte si sa initiez si un alt gen de discutie.Sa ne relaxam.Credeti ca sustinatorii lui Osama vor razbuna moartea ... (vezi toată discuția)
Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)
Suleiman magnificul ContSters297103 ContSters297103 În vremea când a domnit peste Imperiul Otoman, a fost considerat cel mai mare lider al lumii, atât de către musulmani, cât şi de creştini. A fost de ... (vezi toată discuția)