avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere fara preaviz

Vreau sa stiu si eu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul in care angajatorul pur si simplu ma anunta ca ,,de maine pot sa-mi caut de munca,, fara preaviz si fara alte explicatii. Am si zile de co neefectuat si pe anul trecut si pe anul acesta. Daca pur si simplu m-a trimis acasa ce se intampla cu zilele de preaviz si cu co neefectuat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 12 Mai 2011
Daca angajatorul vrea sa-mi desfaca cim din vina mea pe motiv ca lucrand la un magazin de legume fructe am ales marfa clientilor o poate face? Intai a vrut sa ma forteze sa-mi dau eu demisia, dar am refuzat si atunci mi-a zis ca-mi desface cim din vina mea.Nu trebuie sa aiba motive solide si dovezi sa faca asta? Ce ma sfatuiti sa fac si unde ma indruma-ti sa merg sa pot sa nu fiu pacalita? Acum chiar ma astept sa zica ca am iesit lipsa la inventar cu toate ca eram 2 persoane si nu se preda de la una la alta, dar pot sa ma astept la orice. Si mai vreau sa stiu in situatia in care imi desface cim din motive imputabile mie chiar si inventate ce articol din codul muncii este si daca mai pot beneficia de preaviz.
Nu mai sunt sanse sa ma pot intelege amiabil cu angajatorul caci pe data de 5.05.2011 mi-a desfacut cim. Figurez la ITM cu cim desfacut .Am facut o sesizare la ITM in care am explicat ca nu mi s-a acordat preaviz si nici plata co 2010 si 2011. Au zis ca o sa primesc un raspuns in 30 zile. Acum cred ca nu am alta solutie decat sa astept un raspuns de la ITM.
STAN GABRIELA a scris:

Nu mai sunt sanse sa ma pot intelege amiabil cu angajatorul caci pe data de 5.05.2011 mi-a desfacut cim. Figurez la ITM cu cim desfacut .Am facut o sesizare la ITM in care am explicat ca nu mi s-a acordat preaviz si nici plata co 2010 si 2011. Au zis ca o sa primesc un raspuns in 30 zile. Acum cred ca nu am alta solutie decat sa astept un raspuns de la ITM.

In ce baza vi s-a desfacut c.i.m.?
Nu stiu dar in evidenta ITM figurez cu cim desfacut. Nu a putut persoana de acolo da imi spuna pe ce motiv.
In programul REVISAL se poate vedea temeiul de drept al incetarii c.i.m. ... prin urmare, inspectorul ITM va putea spune in ce baza vi s-a desfacut c.i.m.

Alte discuții în legătură

Sunt in preaviz si mi-am gasit de lucru. menebetu menebetu Luni (25.02.13) am fost anuntat ca se fac restructurari in firma si ca se renunta la serviciile mele si a unui coleg. A venit unul dintre sefi pe la orele 23 ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate ContSters111252 ContSters111252 Daca inchid o societate comerciala care are un angajat cum trebuie sa procedez pentru a desface contractul de munca al acestuia? Ce documente trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Concedierea in cazul restructurarii barbu_alexandra_maria barbu_alexandra_maria Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum este bine sa procedez in cazul in care socieatea a hotarat sa-si restranga activitatea.Lucrez(inca) la un SRL. ... (vezi toată discuția)