avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Durata contract comodat pt sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Durata contract comodat pt sediu social

Buna ziua.
As dori niste lamuriri in ce priveste durata contractului de comodat pt sediu social. Poate fi pe durata nedeterminata? Daca nu, care e perioada maxima ca sa nu fie nevoie si de alte formalitati? In cazul in care se face pe perioada determinata, daca este utila prevederea ca se reinnoieste automat pe aceeasi perioada, si daca aceasta prevedere ma scuteste de un drum la ORC in ce priveste sediul social?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 08:28, 3 Mai 2011
Se poate face pe perioada nedeterminata.
Imprumutul de folosinta(comodatul) este un contract prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta temporara unei alte persoane, numita comodatar, un lucru determinat cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa(art. 1560 C.civ.).
Prevederea ca se reinnoieste automat, nu este utila in cazul registrului pentru ca nu opereaza automat modificarea respectiva, trebuie sa va prezentati cu un nou contract.
Iar din punctul meu de vedere, perioada poate sa fie "nelimitata", cu o perioada "nedeterminata" nu prea cred ca va primeste nimeni, poate doar daca nu observa!
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare cod civil Napocello Napocello Bun gasit! Va rog sa-mi explicati cum se incheie un contract de comodat pentru locuinta, unde, cum si in ce termen trebuieste inregistrat si care sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat, cine plateste impozitul ? lukducu lukducu As vrea sa stiu ce e contractul de comodat,ce efecte are si cine va plati impozitul pe cladirea comodata.Va multumesc.#-o (vezi toată discuția)
Sediu social andrei_bucuresti andrei_bucuresti Buna ziua, as dori sa stiu ce responsabilitati implica un SEDIU SOCIAL pentru proprietarul apartamentului. Este vreun motiv pentru care ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)