avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contract de comodat, cine plateste impozitul ?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contract de comodat, cine plateste impozitul ?

As vrea sa stiu ce e contractul de comodat,ce efecte are si cine va plati impozitul pe cladirea comodata.Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:44, 25 Iunie 2012
Comodatul (imprumutul de folosinta) este contractul prin care o pesoana, numita comodant, remite spre folosinta altei persoane , numita comodatar, un lucru nefungibil si neconsumtibil , cu obligatia pentru acesta de a-l restitui la termen in naturta, in individualitatea sa (Art. 1560 cod civil -vechi). Prin efectul contractului de comodat, bunul trece in folosinta comodatarului, dar comodantl ramane proprietar.
Contractul de comodat este un imprumut de folosinta fara plata unui echivalent banesc, adica a unei chirii.
Taxele si impozitele pe proprietate raman in sarcina comodantului (a proprietarului) intrucat prin acest tip de contract nu se instraineaza dr de proprietate ci doar folosinta astfel cum am mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare cod civil Napocello Napocello Bun gasit! Va rog sa-mi explicati cum se incheie un contract de comodat pentru locuinta, unde, cum si in ce termen trebuieste inregistrat si care sunt ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru contract de comodat AndyManescu AndyManescu Buna ziua, Locuiesc intr-o chirie unde initial am facut contract de inchiriere printr-o agentie pe o anumita suma. Proprietarii nu au platit impozit de pe ... (vezi toată discuția)
Durata contract comodat pt sediu social sebirelli sebirelli Buna ziua. As dori niste lamuriri in ce priveste durata contractului de comodat pt sediu social. Poate fi pe durata nedeterminata? Daca nu, care e perioada ... (vezi toată discuția)