avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - infiintare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - infiintare

buna,
as dori sa stiu mai multe detali despre infiintarea unui PFA : ce acte trebuie,cam cat dureaza infiintarea PFA, firme din brasov care se ocupa de infiintare,taxe-impozite de platit,alte detali referitoare la PFA.

va multumesc,
IONEL
Pe siteul registrului comertului www.onrc.ro, la sectiunea Formalitati gasiti toate detaliile necesare infiintarii unui PFA.
Detalii infiintare aici: [ link extern ]
Dureaza trei zile de la depunerea actelor la registrul comertului si taxe de maximum 300 ron. Detalii si consultanta puteti obtine de la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului din judetul Brasov.
Dupa parerea mea nu merita sa-ti faci P.F.A, mai bine fa o firma, sunt aceleasi taxe.
Eu am avut 3 ani si am inchis ptr ca taxele erau foarte mari. Este o parere personala.
La camera de comert din centrul civic gasesti firme care se ocupa de infiintare chiar la trecerea subterana de la biserica de lemn
Este diferenta foarte mare intre PFA si SRL. Incepand de la cheltuielile de infiintare- prima in jur de 300 ron cea de-a doua cu capital social cu tot poate trece de 1000 ron. Contabilitatea la PFA se tine in partida simpla la SRL in partida dubla si trebuie sa ai contabil platit. Modalitatea de radiere este de asemenea mult mai usoara la un PFA - cu cheltuieli de 50 ron, pe cand la SRL cel putin 600 ron.
Sfatul meu este sa faceti o intreprindere individuala ( este ca si PFA-ul) dar puteti avea si angajati daca afacerea merge bine.
Legatura catre Ghidul practic pentru infiintare PFA e postata chiar pe aceasta pagina! Primul topic!

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala catalyna_pavel catalyna_pavel Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale, ce documente / avizari sunt necesare si care sunt ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma.ce si cum? broucker broucker Buna ziua! sper ca nu va suparati daca am postat unde nu trebe.Nu ma prea pricep ne internet si nu prea am timp sa-nvat! Asa! sunt student si as vrea sa devin ... (vezi toată discuția)