avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchirierea pe termen scurt e considerata cazare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchirierea pe termen scurt e considerata cazare?

Am si eu o intrebare si nu reusesc deloc sa ma lamuresc si anume inchirierea unui imobil sau a unor camere pe termen scurt sau chiar pt o zi este considerata cazare sau inchiriere in scop turistic? Mentionez ca imobilul respectiv nu este situat intr-o localitate turistica, daca acest lucru conteaza.

Intreb acest lucru deoarece intentionez sa inchiriez un imobil pe termen scurt sau chiar zilnic si nu stiu sigur daca trebuie obtinuta clasificarea pe stele de la ministerul turismului sau nu, nu stiu in ce categorie se incadreaza la inchirieri sau cazare si care este diferenta intre inchiriere pe termen scurt si cazare sau este considerata din start cazare. Deci care este limita intre inchiriere si cazare. Nefiind localitate turistica potentialii clienti ar fi persoane care isi au locul de munca in localitatea respectiva sau unele persoane aflate in detasare sau tranzit.



Pentru a ma constitui in PFA stiu ca trebuie un document din care sa rezulte calificarea profesionala dar pentru inchirieri ce document as putea sa prezint? Sau nu as putea sa ma constitui PFA cu obiect de activitate inchirieri?
Eu cred ca se poate fiindca am vazut la nomenclatorul de venituri pt PFA si obiectul de activitate " inchirieri de camere in scop turistic " ( aici cred ca e obligatorie clasificarea de la ministerul turismului ), dar totusi nu inteleg cum pot dovedi ca as avea calificarea necesara pt a inchiria camere sau la acest oibiect de activitate nu mai meste necesara calificarea?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 08:26, 22 Noiembrie 2008
Inchirierea e inchiriere si serviciile de cazare sunt cazare.Depinde ce doriti sa obtineti.Conteaza mai putin daca este sau nu, intr-o localitate turistica.Dumneavoastra stiti exact ce e.Este exact ce doriti sa fie.In final va intereseaza un profit.
Ultimul cuvant il vor avea cei care va vor controla la un moment dat.:confused:
Nu stim amanuntul cu privire la PFA - inchirieri, dar credem ca acesta este valabil numai pe meserii si profesii.Cel care inchiriaza, cum s-ar numi?:hm: Daca ati vazut in nomenclator trebuie sa se poata, dar in acest caz va cere calificare.
Dati o intrebare la ORC .
eu.ro.lex va multumesc pentru raspuns.

Am o cladire(casa de locuit) cu intrari separate.

Momentan este inchiriata pe termen mai lung cu contract de inchiriere si binenteles platesc impozitul aferent.

Datorita faptului ca este situata la sosea ma gandeam sa renovez si/sau sa modific putin cladirea si ulterior sa o inchiriez pe termen scurt si chiar sa pun o reclama la poarta ceva de genul " camere libere" sau " zimmer free" asa cum am vazut ca exista in strainatate. Ar fi doar camere pentru dormit fara restaurant sau bar deci nici macar mic dejun.

Nu stiu daca pentru aceasta ar trebui sa obtin si clasificarea de la Ministerul Turismului. Am inteles ca obtinerea clasificarii este o procedura destul de anevoioasa si costisitoare si chiar nu stiu ce sa fac, sa incep renovarea cladirii si totodata procedura pentru obtinerea clasificarii sau sa las situatia asa cum este si sa inchiriez doar pe termen lung. Dar nici macar nu stiu daca este obligatorie aceea clasificare.

Rog pe cei care stiu sa ma lamureasca si pe mine





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)