avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier intre o bicicleta si un autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier intre o bicicleta si un autoturism

Exista o cale de rulare pe sub pasarela cu iesire intr-un drum secundar ingust dar intens circulat, drum cu sens unic dinspre dreapta spre stanga din perspectiva accesului pe el ,fiind practic iesirea de sub pod cu pereti betonati pe ambele parti vizibilitatea dinspre dreapta e oarecum rezolvata printr-o oglinda fiind si directia dinspre care e permisa circulatia Intersectia e sub reglementarea indicatorului cedeaza trecerea la iesirea de sub pod. Ajungand la intersectia rspectiva si intalnind indicatorul m-am asigurat pana aproape de oprire in oglinda din interesectie si cum era liber am iesit in intersectie moment in care dispre stanga, de pe sens interzis, a aparut absolut imprevizibil si din unghi lipsit de vizibilitate un biciclist care a intrat in autoturismul condus de mine,din fericire a suferit doar o contuzie, dar au rezultat avarii de ambele parti.Agentul chemat la fata locului a solutionat in procesul verbal culpa conducatorului auto corelata si cu sanctionarea biciclistului.Eu am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului. Din pc meu de vedere nu e corect sa fiu tras la raspundere pt neacordare de prioritate cuiva ce circula pe sens interzis dar poate voi gasi aici lamuriri suplimentare si sfaturi in posibiltatea de contestare fiind inca in termen .
Cel mai recent răspuns: Angelyina , utilizator 23:05, 3 Mai 2011
Contestati procesul verbal de contraventie aratand ca nu aveati vizibilitate spre stanga. Montarea unei oglinzi pentru vizibilitate spre stanga nu era necesara intrucat drumul in care patrundeati era cu sens unic. Dupa parerea mea, singurul vinovat de producerea accidentului este biciclistul care a circulat pe sens interzis.
Va multumesc pentru raspuns, insa mai am o intrebare. In caz ca va urmez sfatul, ce mi se intampla daca pierd procesul, deoarece legea spune clar ca cei care au cedeaza trecerea, trebuie sa acorde tuturor prioritate ? Cazul meu este un caz particular neprevazut in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strada cu sens unic Ghetu Ghetu Pe data de 04 01 2020 circulam pe o stradă in fata se află o stradă cu sens unic din partea dreapta spre stanga Am redus viteza la maxim m-am uitat in ... (vezi toată discuția)
Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)
Articolul 57 - prioritate curiozitate curiozitate La iesirea de pe o straduta prevazuta cu indicatorul de \"cedeaza trecerera\" in una prioritara, cu sens unic de la dreapta la stanga, am avut accident cu o ... (vezi toată discuția)