avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie

Daca intr-o intersectie o directie are semn de "Cedeaza trecerea", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un drum fără prioritate” sau „Prioritate față de circulația din sens invers”), cum este intersectia? Dirijata sau nedirijata?
Odata cu montarea unui semn de "Cedeaza trecerea" pe o directie, nu trebuie montat si "Drum cu prioritate" pe cealalta directie?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:52, 31 Mai 2016
Intersectia se considera dirijata prin semnalele politistului, semafor si indicatoare.

Daca exista un indicator atunci este dirijata, celelalte indicatoare au fost furate in mod sigur.
Nu au fost furate.
Nu au fost puse de la inceput.
Am vazut foarte multe intersectii de genul asta in Bucuresti.
STOP sau CEDEAZA TRECEREA pe o directie si fara semn pe cealalta directie.
Exemple:
Str. Mitropolitul Filaret intersectie cu Str. Slobozia nici in capatul strazii nici la intersectie.
Str. Ing. Stefan Hepites are 3 intersectii: cu Mitropolit Dosoftei, cu Mitropolit Iosif si Mitropolit Grigore. Niciuna din intersectii nu are semn de DRUM CU PRIORITATE pe Stefan Hepites nici in capatul strazii nici la intersectii, dar pe celelalte are semne de CEDEAZA TRECEREA.
Str. Mixandrei intersectie cu Nicolae Timus. Pe Mixandrei este CEDEAZA TRECERE, pe Nicolae Timus nu este nimic, nici in capatul strazii nici la intersectie
Si exemplele pot continua.
In acest caz, daca nu stii ca celelalte strazi au CEDEAZA TRECEREA, cum circuli pe asa zisul DRUM CU PRIORITATE?
Cu atentie sporita!;)

Intersectiile lui Hepites cu celelalte strazi sunt nedirijate, nu exista indicatoare.

Iar indicator de prioritate se pune in intersectie si nu la inceperea intersectiei, prin urmare nu exista motive sa se puna indicator de drum cu prioritate la intrarea dinspre sos. Viilor sau Cutitul de argint deoarece intersectiile sunt nedirijate.



OUG195
Art. 55. - Intersectiile sunt:
a) cu circulatie nedirijata;
b) cu circulatie dirijata. In aceasta categorie sunt incluse si intersectiile in care circulatia se desfasoara in sens giratoriu.

Art. 56. - La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa ii permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.

Art. 57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, in conditiile stabilite prin regulament.
(2) La intersectiile cu circulatie dirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicatiile ori semnalele politistului rutier.
(3) Patrunderea unui vehicul intr-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei.
(4) In intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda in intersectie.

HG1391-reg.aplic.oug195
Art. 129. – (1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul din
indicatoarele având semnificaţia: „Drum cu prioritate”, „Intersecţie cu un drum fără prioritate”
sau „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”, are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin
indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi
semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Imi pare rau sa va contrazic, dar cele 3 intersectii existente pe Stefan Hepites au CEDEAZA TRECERE montate pe cele trei strazi pe care le intersecteaza. Doar pe Hepites nu exista nici un semn, nici de prioritate, nici de neprioritate.
Chiar azi de dimineata am trecu pe acolo si am vazut semnele. Se vad si pe Google maps semnele de CEDEAZA TRECERE.
Toate cele trei exemple date au aceeasi situatie.
Nu trebuie sa va para rau, aveti dreptate. Trebuia sa monteze indicatoare de prioritate pe Hepites la intersectiile cu cele 3 drumuri. Probabil le-au considerat drumuri secundare iar pe Hepites principal. Drept sa spun nici eu nu mi-am pus problema cand mai treceam pe Hepites daca este sau nu prioritate, l-am considerat drum principal de legatura intre Viilor si Cutitul de Argint si nici nu m-am uitat ca nu are indicator de prioritate.

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)